MHP tarihinde bir ilk yaşandığını ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin siyasi milliyetçilikle kavgalı olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sert eleştirilerde bulundu.
AK Parti'nin MYK'sı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, MHP ile ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi:

MHP TARİHİNDE BİR İLKTİR

"Sayın Bahçeli'nin tutumunu 7 Haziran'dan bu yana yadırgıyorduk. Seçimden sonra iktidar olacağını iddia ediyor. MHP'nin söylediği bir şey vardır. MHP'nin siyaseti milliyetçi siyasettir. En çok hassas oldukları konu terör konusudur. Bahçeli Türkiye için bir proje üretmiyor. Konuşmalarının yüzde 80'i negatif. Mantık şunu gerektirir. Bahçeli'nin bir adım daha önde olmasını gerektirir. Yine hayır diyor. Kişisel olarak milliyetçi siyasete ipotek koymuş görünüyor. Bahçeli'nin milliyetçi bir siyasetle kavgası var gibi görünüyor. Devlet ve milletle bir arada olmaması. Siyasi tarihinde bir ilktir. MHP tarihinde bir ilktir. Böyle saldırı söz konusu olduğunda hep MHP önde olurdu şimdi en geride duruyor. Bu tutumunu doğru bulmuyoruz."

DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU'NA RET


Ankara'daki saldırı sonrası Başkakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşme teklifini reddeden hayır'cı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da randevu teklifini reddetti.