Samsunspor’a bu sezon başında transfer olan Oğuzhan Berber ve N’Diaye ligdeki bütün maçlarda 90 dakika oynayarak takımın en istikrarlı oyuncuları oldular.

Samsunspor’da ligin ilk yarısında oynanan 17 karşılaşmada kale ikiye bölündü. 10 maçta kaleyi Bekir Sevgi korurken, 7 maçta ise Furkan Köse korudu. Sezona 1. kaleci olarak başlayan Furkan, 3. haftadan sonra yerini Bekir’e kaybederken, son haftalarda tekrardan kaleyi devraldı. Bekir’in kaleyi koruduğu 10 karşılaşmada Samsunspor, 10 gol yerken, Furkan’ın kaleyi koruduğu 7 karşılaşmada ise kalesinde 7 gol gördü. Kaleci Furkan yediği 7 golü, 3 maçta yerken, 4 maçta kalesini gole kapattı.

DEFANSIN İKİ DEĞİŞMEZ İSMİ: "N'DIAYE VE OĞUZHAN"


Samsunspor’da defans hattında her maçta 90 dakika forma giyen iki oyuncu oldu. Bu sezon takıma dahil olan Oğuzhan Berber ve N’Diaye ligdeki bütün maçlarda 90 dakika forma giydi. Samsunspor’da diğer defans oyuncuları Fatih Kılıçkaya 12, Canberk Aydın 11, sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Ercan Yazıcı 8 ve genç oyuncu Erdi 3 kez forma giyme şansı buldu. Defans oyuncularından gol atan tek isim 1 gol ile N’Diaye oldu.

ORTA SAHANIN SKORER İKİ İSMİ: "MUSTAFA VE MEHMET"

Samsunspor’da iki oyuncu skora 10 gollük etki etti. Mehmet Çakır, 6 gol atarak takımının en skorer ismi olurken, Mustafa Sevgi de 4 gol atma becerisi gösterdi. Diğer orta saha oyuncuları gol atma becerisi gösteremezken, Murat Gürbüzerol 17, Hasan Kılıç 15, Musa 14, Muharrem 6, Taha 5, kadro dışı bırakılan Zola 3, Burhan 2 ve İvanov da 1 kez forma şansı buldu.

FORVETTE EKIGHO HARİÇ HERKES GOL ATTI

Samsunspor’da forvet mevkiinde görev yapan oyunculardan Ekigho hariç herkes gol atma becerisi gösterdi. Kone, 13 maçta attığı 4 golle takımın en golcü forvet oyuncusu oldu. Ekigho, forma giydiği 14 lig karşılaşmasında 781 dakika sahada kalmasına karşılık gol atma becerisi gösteremezken, asist de yapamadı. Ofoedu, 13 maçta 3 gol, Ersel 13 maçta 3 gol atarken, genç oyuncu Alperen de 11 maçta 1 gol atmayı başardı.

SAMSUNSPOR İLK YARIYI 9. SIRADA TAMAMLADI

Lige çok iyi bir çıkış yaparak başlayan ve haftalarca liderlik koltuğunda oturan Samsunspor, son 6 hafta gol atamayıp galip gelemeyince alt sıralara doğru büyük bir düşüş yaşadı. Ligin ilk yasında 17 maçta aldığı 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 25 puan toplayabilen kırmızı-beyazlılar, lider Elazığspor’un 4 puan gerisinde 9. sırada kendisine yer bulabildi. Samsunspor böylece ligin ilk yarısını play-off potasının dışında tamamladı.