Çanakkale kara savaşlarının yapıldığı Conkbayırı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği, 24 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle açılacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısı Çarşamba’daki İl Genel Meclisi salonunda yapıldı. Başkan Recep Altepe, son 1 aylık faaliyetler ve yatırımlar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Altepe, Conkbayırı’nda baştan başa yeniden düzenlenen Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği’nin 24 Nisan tarihinde yeni yüzüyle ziyaretçi kabulüne başlayacağını bildirdi. Açılış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da davetiye gönderdiklerini, açılışın devlet yöneticilerinin iştirakiyle yapılmasının beklendiğini kaydeden Başkan Altepe, “Çanakkale kara savaşlarında en çok şehit veren il Bursa. Conkbayırı’nda bulunan şehitliğin düzenlenmesi bitti. Yaklaşık 10 bin metrekare alanda çalışma yaptık. İnşallah 24 Nisan’da kara savaşları anma programı çerçevesinde oranın da açılışını yapacağız. Biz de güçlü bir şekilde Bursa olarak orada olacağız” dedi.
MUDANYA SAHİL PROJESİNİN STARTI VERİLİYOR
Başkan Altepe, meclis toplantısında Mudanya sahil projesi hakkında da bilgiler verdi. Sahil projesiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını, önümüzdeki günlerde kıyı bandına fore kazıkların çakılacağını bildiren Başkan Altepe, “Önümüzdeki günlerde sahile yaklaşık 400’e yakın fore kazık çakılacak. Mütareke binasından BUDO iskelesine kadar alanda faaliyete start vermiş olacağız. İnşallah tamamlandığında Mudanya’ya büyük artı değer sağlayacak” şeklinde konuştu.
Toplantıda ‘Büyükşehir Belediyesi tarafından’ meclis üyelerine içinde Kireçtepe şehitliğinden alınan toprak, şehit isimlerinin yazıldığı künye, şehit kitapçığı ve anahtarlığın bulunduğu birer hediye paketi takdim edildi. Başkan Altepe, aynı hediyelerin 24 Nisan’da Bursa Seyyar Jandarma Şehitliği’nin açılışına gelecek davetlilere de verileceğini duyurdu.