Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, TMO tarafından açıklanan çeltik fiyatlarıyla ilgili, "Verilen rakam bizi memnun etti. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

TMO'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA

TMO'dan yapılan açıklamada, 2022 dönemi çeltik hasadına eylül ayı itibarıyla başlandığı ve üretimin 950 bin ton olacağının öngörüldüğü bildirildi. Açıklamada, bu yılki çeltik alım fiyatlarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:
"Alım fiyatları, 55 randımanlı Baldo grubu çeltik için ton başına 15 bin lira, 58 randımanlı Cammeo grubu çeltik için ton başına 14 bin 500 lira, 58 randımanlı Özgür grubu çeltik için ton başına 14 bin lira, 60 randımanlı Osmancık grubu çeltik için ton başına 13 bin 500 lira, 60 randımanlı Ronaldo-Vasco grubu çeltik için ton başına 13 bin lira, 65 randımanlı Luna grubu çeltik için ton başına 12 bin 500 lira olarak belirlendi."

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Bununla ilgili olarak Samsun Medya Grubu'na değerlendirmelerde bulunan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Fiyatlar üreticilerden aldığım bilgiye göre memnuniyetle karşılanmıştır. Çeltik üreticisini sevindiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz" dedi.

SEVİNDİREN RAKAM

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise daha önce yaptığı açıklamada çeltik fiyatının ton başına 15 bin lira olması gerektiğini dile getirdiğini belirterek, "Öncelikle Cumhurbaşkanımıza ve TMO'ya teşekkür ediyoruz. Daha önce yaptığım açıklamada 15 bin liranın altında olmaması gerektiğini söylemiştik. Bu noktada açıklanan çeltik fiyatlarından üreticilerimiz memnun. Fiyatları memnuniyetle karşıladık" diye konuştu. 

Merve İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.