GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Adası'nın doğal ve tarihi yapısının korunması için gereken tüm çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiğini söyledi.

Karahan, yaptığı açıklamada, turizme açılan adada gezi parkurlarının, doğaya zarar vermeyecek ölçüde hazırlandığını, kuş ve bitki çeşitlerinin her an yetkililerce koruma altında olduğunu ve tüm tarihi eserlerin ilgililer tarafından sıkı takip edildiğini belirtti.

Giresun Adası'nın zengin ve değişik bitki örtüsü bakımında da önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Karahan, şunları söyledi:

"Adada bulunan bitkilere, meyvelere, ağaçlara Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdürlüğü ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenli kontroller yapılmakta. Rehberler tarafından adaya çıkan misafirlere bitkilere, çiçeklere dokunulmamaları, doğal ve yaban hayatı sadece gözlemlemek için bu gezilerin hazırlandığı, hazırlanan rotaların dışına yetkililer haricinde çıkmamaları konusunda uyarılar yapılmakta. İŞKUR personeli tarafından sezon öncesi yapılan detaylı temizlik gerçekleştirilmekte. Turizm sezonu için de de yetkili ve bilirkişilerce de bu kontrol ve bakımlar devam edecek."

Vali Karahan, gelen turistlerle Giresun halkından, adanın korunması noktasında destek istediklerini sözlerine ekledi.