Genelgeye göre halk oylaması döneminde oylamalara gölge düşürücü faaliyetleri amaçlayan propaganda, baskı yoluyla seçmenin kararını değiştirme, engelleme, oy sandıklarını kaçırma ya da yakma, psikolojik baskı amacıyla kitlesel eylemlere başvurma gibi faaliyetlere karşı elde edilecek bilgiler ışığında gerekli tedbirler alınacak.


KOORDİNELİ ÇALIŞMA


Güvenlik tedbirleri kapsamında güvenlik korucularından ve gönüllü güvenlik korucularından faydalanılacak. Emniyet ve jandarma teşkilatları personelinin koordineli bir şekilde hareket etmesi esas alınacak. Miting ve propaganda faaliyetlerinin güvenlik içinde icra edilebilmesi için mevcut talimatlar çerçevesinde yol kontrol uygulamalarına devam edilecek, istihbari çalışmalara ağırlık verilecek, gerektiğinde personel ve araç takviyesi yapılacak.

BÜTÜN BİNALARA KAMERA KURULACAK

Siyasi parti binaları, kamu binaları ve vatandaşların toplu olarak bulundukları yerlerde genel emniyet tedbirleri alınacak.Sandık kurulacak binaların bahçelerini de görecek şekilde güvenlik kameraları yerleştirilecek. Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, eğlence yeri niteliğinde olan lokantalarda sadece yemek verilmesine izin verilecek. Güvenlik açısından hassasiyet arz eden yerleşim birimlerindeki oy sandıkları sandık başkanı ve en az iki üyeyle gerektiğinde zırhlı araç ve helikopterlerden de yararlanarak ilçe seçim kurullarına ulaştırılacak.