İbrahim ASLAN/ BOYABAT,(Sinop),() - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 35 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in Sinop'un Boyabat İlçesi'ndeki baba evine acı haberi ulaştı.
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Oramar Tepe mevkiinde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in Sinop'un Boyabat İlçesi Köprücek Köyü’ndeki ailesi acı haberle yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, köy muhtarı olan babası Recep Aparangil basın mensuplarının evlerine gelmesine ve çekim yapmasına izin vermedi. 3 çocuk babası şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in eşi Fatma Aparangil'in ise Ankara’da bulunduğu belirtildi. 
26 Ağustos 2002 tarihinde Piyade Uzman Çavuş rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinde göreve başladığını belirtildi. Ardından 2002-2006 yılları arasında Hakkari'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrinde çeşitli görevlerde bulunduğu, 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren ise, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığına katıldığı ifade edildi. 
Öte yandan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya Valiliği'nden resmi internet sitesinden Şehit Aparangil için taziye mesajı yayınladı. 

FOTOĞRAFLI