Bitlis’in Tatvan ilçesinde hayvanseverler, kurşunlanarak öldürülen köpeği vuranı bulana 5 bin TL para ödülü vereceklerini söyledi.
Kendilerine ilçede kafası kesilmiş bir köpek olduğu ihbarı ulaşan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis Şubesi üyeleri ile Bir Damla Yaşam Derneği üyeleri polisle birlikte harekete geçti. Tatvan ilçesinde bir süre önce Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırıldıktan sonra sokağa salınan ve son bir haftadır kayıplara karışan henüz 1 yaşındaki dişi sokak köpek hayvanseverler tarafından Saray Mahallesi Göl Caddesi üzerinde bir evin bahçesinde kurşunlanarak öldürülmüş şekilde bulundu. Polisin tutanak tutmasının ardından harekete geçen hayvanseverler veteriner hekim eşliğinde köpeğin cesedini Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon Merkezine ait bir araçla olay yerinden alınarak incelemek üzere rehabilitasyon merkezine götürdü. Burada yapılan incelemede köpeğin kafasına el ateş edilmek suretiyle öldürüldüğü tespit edildi.
Olaya tepki gösteren Bitlis Bir Damla Yaşam Derneği üyesi Veteriner Hekim Sefer Durmuş, henüz bir yaşında olan ve gerekli bakımları yapılmış olan köpeğin ateşli silahla boynundan vurularak öldürüldüğünü söyledi. Köpeğin çok uysal bir hayvan olduğunu ifade eden Durmuş, “Bize gelen ihbar üzerine olay yerine geldik. Burada yaptığımız incelemelerde köpeğin ateşli silahla boynundan vurularak öldürüldüğünü gördük. İnfaz edilen köpeği Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdik. Burada yaptığımız otopsi sonucu boynundan yara alan köpeğin boyun omuru ve atar damarlarının zarar görmesinden dolayı yaşamını yitirdiğini gördük. Durumu ilgili makamlara bildirdik ve suç duyurusunda bulunduk. Böylesi vahşetin tekrarlanmaması için bunu yapan kişi veya kişilerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Bugün bunu yapanlar yarın insanlar dahil olmak üzere her canlı bu vahşeti uygularlar” diye konuştu.
“KÖPEK KATİLİNİ YAKALATANA 5 BİN TL PARA ÖDÜLÜ”
Olayla ilgili savcılılıkta soruşturma başlatırken, hayvanseverler ise olayı daha çabuk aydınlanmasını sağlamak amacıyla köpeği öldüreni yakalatana para ödülü vaat etti.
Aynı yerde bir köpeğin daha ayağından vurulduğunu fark ettiklerini belirten Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi ve aynı zamanda HAYTAP üyesi Ömer Atış ise, köpeği infaz eden kişi yad a kişilerin yakalanmasını sağlayacak olanlara HAYTAP tarafından 5 bin lira para ödülü vereceklerini kaydetti.