CHP Genel Merkezinin milletvekilli belirlemek için alınan ön seçim kararı için CHP’li delegeler sandık başına geçti.
Giresun Merkez ilçede oy kullanacak olan 2 bin 500 üye sabahın erken saatlerinde adaylarını belirlemek için Gazipaşa İlkokulunda kurulan sandıklara giderek oy kullanmaya başladılar. Oy verme işlemi Giresun’un tüm ilçelerinde aynı anda başladı. Oy verme işlemi sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek. Sonuçların ise 19.00 itibariyle kesinleşeceği belirtiliyor.
CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı ön seçimle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün partimizin genel merkezinin almış olduğu karar ile üyelerimiz Giresun’un CHP Milletvekili adaylarını belirliyorlar. Demokrasi adına güzel bir gün yaşıyoruz. CHP’nin almış olduğu ön seçim kararıyla Giresun genelinde 7 bin 500 üyemiz 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekillerini ve sıralamasını belirleyecektir. CHP bu demokrasi şöleniyle AK Parti İktidarından kurtulmak için tüm Türkiye’de büyük bir adım atılmıştır.”dedi.
CHP Giresun Milletvekili aday adaylarından Eyüp Çiftçi, Eşref Karaibrahim, Bülent Beştaşoğlu,Niyazi Hotmanoğlu Giresun merkezde aynı sandıkta oy kullanırken, CHP’nin diğer aday adaylarından Selahattin Karaahmetoğlu Görele, Dursun Karhasan, Rüştü Kurt,Basri Gürsoy Bulancak, İbrahim Akgün Espiye’de ve Nilay Pınar ise Keşap ilçelerinde oy kullandı.