Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - HAKKARİ'nin köylerinde seçim çalışması yapan HDP Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, 7 Haziran seçimlerinin Kürtler ve Türkiye'deki diğer ezilen halklar için bir milat olduğunu söyledi.
HDP'nin Hakkari 3'üncü sıra Milletvekili adayı Zeydan, Hakkari'nin Sarıtaş, Boybeyi köyleri ve Oğulcuk Mezrası'ndaki seçim çalışmalarını Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Hakkari Kent Meclisi Sözcüsü Perihan Kahraman ile birlikte yürüttü. Boybeyi köyünde konuşan Zeydan, Kürtlerin şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Öcalan'ın hem Kürt, hem de Türk halklarının önüne büyük bir fırsat koyduğunu belirten Zeydan şöyle konuştu:
"Kürt halkının üzerinde büyük zulümler yapılıyor. Bunun en önemli sebebi ise birlik olmamamızdır. Bakın Kobani’de, Şengal’de ve Kerkük’te gördük, kendi bölgemizde gördük, en son Ağrı’da gördük. Silahsız insanımız katlediliyor. Bizi köle olarak gördükleri için her şeyi yapabileceklerini zannediyorlar. Ama artık halkımız ve önderimiz Sayın Abdullah Öcalan bunu kabul etmiyor. 40 yıldır bir mücadele veriliyor. Büyük bedeller ödedik fakat bu bizim kaderimiz değil, bunu değiştirecek gücümüz var. 7 Haziran seçimleri Kürtler ve Türkiye'deki diğer ezilen halklar için bir milattır. Buna sahip çıkmamız gerekir."
HDP'nin Hakkari 1'inci sıra Milletvekili adayı Selma Irmak ise, kent merkezinde kadınlarla bir araya geldi. Irmak, Kürt kadınının bir yandan sistemle ,diğer yandan da şiddetle mücadele ettiğini vurgulayarak, "HDP'nin güçlü bir şekilde Meclis'e girmesiyle bilikte yıllardır sömürülen ve şiddete maruz kalan kadınların bu sorunlarının üstesinden geleceğiz. O nedenle 7 Haziran seçimlerinin kadınlar için de büyük bir önem arz ediyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI