Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde düzenlediği, Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ‘Çanakkale Bir Hilal Uğruna’ etkinliği, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri ile İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı katkılarıyla Çiğli Ana Yerleşke Konferans Salonu’nda yapılan programı çok sayıda öğrenci izledi.
Konferans salonunu tamamen dolduran katılımcılar, Televizyon Programcısı - Şair Serdar Tuncer’in Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdığı şiir dinletisi ve Cihan Yıldız’ın seslendirdiği Çanakkale türküleri ile duygu dolu dakikalar yaşadı.
Çanakkale Destanı’nın yaşanmış hikayelerini etkili sunumuyla izleyicilere aktaran Tuncer’in program sonunda seslendirdiği İstiklal Marşı tüm salon tarafından ayakta dinlendi.
Salonun dışarısında kurulan mini müzede ise Çanakkale Savaşı’nda kullanılan kılıç, bıçak, mermi ve diğer savaş malzemeleri sergilenerek savaşın zorlukları gözler önüne serildi.