Oba Makarnanın katkılarıyla Gaziantep’te gerçekleştirilen, 58 ilden 360 bayan, bin 360 erkek olmam üzere toplam bin 723 sporcunun mücadele ettiği ‘Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Türkiye Kickboks Şampiyonası’ sona erdi.
18- 26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve Oba Makarnanın ana sponsorluğunu üstlendiği ‘Bay-Bayan Gençler ve Büyükler Türkiye Kickboks Şampiyonası’ yapılan final maçlarıyla son buldu. Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ederek burada dereceye giren sporcular arasından seçilecek olan milli takıma şimdiden başarılar diledi. İspanya ve İtalya da yapılacak olan şampiyonlarda ülkemizi temsil edecek olan sporcuların iyi bir kamp dönemi geçireceklerine inandığını belirtti. Kickboks un ülkemizdeki hızlı gelişimine değinen Federasyon Başkanı Salim Kayıcı, 120 bin lisanslı sporcunun Türkiye için yeterli olmadığına en az 500 bin lisanslı sporcu arasından seçilen milli takımla dünyanın ilk üç ülkesinden biri olacaklarına inandığını belirtti.
Kayıcı yaptığı açıklamada Gaziantep’te gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasına verdiği desteklerden dolayı, Gaziantep valisi Erdal Ata ya, vali yardımcısı Cemalettin Özdemir’e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Gaziantep Gençlik Spor il Müdürü Ömer Faruk Şiran’a, İl Temsilcisi Av Cihangir Ağcabay, İl Temsilci Yrd. Cengiz Oktay Bekarlar’a Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü’ye, Edacan İnşaat ve Sakıcı İnşaata Kickboksun yayılmasında büyük desteği ve emeği olan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, Kickboksa emeği geçenlere ve ayrıca Genel Kurmay Başkanlığı bünyesinde kurulan, Türk Silahlı Kuvvetler Kickboks Takımı için Genel Kurmay Başkanlığına, antrenör ve sporcularla emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yapılan son maçlarda elde edilen derecelerde şöyle sıralandı, BAYANLAR; 48 kg Başak Erden Ankara, 56 kiloda Hülya Taşcı Eskişehir, 52 kiloda Nazmiye Tatar İstanbul, 65 kiloda Elif Aybike Adana, 70 kiloda Fatma Rümeysa Memiş İstanbul, 70 kiloda Selcan Tanriverdi Konya, Erkekler, 51 kiloda Savaş Yüksel Mersin, 54 kiloda Nizam Turan Trabzon, 57 kiloda Ömer Kaan Nemutlu Ankara, 60 kiloda Abdul Semi Aysan Bursa, 63 kiloda Anıl Ömer Bilir İstanbul, 71 kiloda İzzet Arabacı Konya, 75 kiloda Orhan Aynacı İstanbul, 81 kiloda Ömer Koçak Bursa, 86 kiloda Kemal Saldere Ankara, 91 kiloda Fatih Mehmet Karakuş Ankara, +91 kiloda Buğra Tugay Erdoğan İstanbul oldu. Şampiyonanın tamamlanmasının ardından sporcular Gaziantep’ten ayrıldı.