SİVAS'ta bankalardan kredi çekerken 'dosya masrafı' adı altında belirli miktarlarda para ödeyenler, kesintilerini almak için tüketici mahkemelerine akın etti. Mahkemelerde inceleme bekleyen 35 bin dilekçe bulunduğu ifade edildi.
Sivas Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti, bankaların kredi kullananlardan kestiği dosya masraflarını geri almak isteyenler ve satın aldıkları eşyalarda sorun ile karşılaşanların şikayet dilekçeleri ile doldu.
Mesai saatleri içerisinde yoğun bir tempoda çalışan Sivas Tüketici Mahkemesi'ne ayda ortalama 1500 başvuru yapılıyor. Bu başvuruların yüzde 95'ini 'Dosya masrafı' şikayetleri oluşturuyor. Şikayetlerin yüzde 5'lik kısmında ise özellikle akıllı cep telefonlarıyla ilgili şikayetler yer alıyor. 2014 yılında alınan 40 bin başvurudan yaklaşık 6 bin 500'ü karara bağlandı. Şikayetlerin fazla olması nedeniyle 2014 yılı Mayıs ayının başvurularının daha yeni değerlendirmeye alındığı öğrenildi. Mahkemeye 2015 yılının ilk 6 ayı içerisinde ise 6 bin 176 yeni müracaat oldu. İnceleme bekleyen yaklaşık 35 bin şikayet dilekçesi bulunuyor.

FOTOĞRAFLI