Adıyaman Defterdarı Orhan Mutluay, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’yu ziyaret etti.
Ziyarete İl Defterdarı Orhan Mutluay’ın yanı sıra birim müdürleri de katılırken Defterdar Orhan Mutluay Vergi Haftası münasebetiyle yapılacak çalışma ve faaliyetler ile ilgili olarak ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu’ya bilgi verdi.
Ziyarette konuşan Mutluay, vergi bilincinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla Vergi Haftasının kutlandığını belirterek, “Vergi Haftası nedeniyle Sayın Başkanın nezdinde Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret ettik. Her zaman yanımızda gördüğümüz Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte dayanışma ve işbirliği içerisinde olduk. Vergi Haftasının amacı; verginin, ülke kalkınmasında ve ekonomik büyümedeki rolü ve öneminin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulmasıdır. Bu kapsamda; haksız rekabetin önlenmesi, kamu finansmanının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için kayıt dışılığın azaltılması ve önlenmesi en temel vizyonumuzdur. Bununla birlikte, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesindeki görev anlayışımız; sürekli gelişimi, katılımcılığı, saydamlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verebilirliği, ön görülebilirliği, tüm eylem ve işlemlerde mevzuata uygunluğu ilke edinmiş bir Bakanlık teşkilatı olarak etik davranış içerisinde hareket etmek görev anlayışımız ve bilincimizdir. Bütün duyarlılıklarından dolayı sanayicimize, esnafımıza ve tüccarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, “Vergi Dairesi çalışanlarıyla et ve tırnak gibiyiz. Vergi Dairesiyle sanayiciyi ve tüccarı ortak diye lanse ediyorum. Bu ülkeye hizmet eden iki ayrı kurumuz ve amacımızda aynı. Dolayısıyla vergisini ödemeyen bir ülkeden gelişim beklemek asla doğru olmaz. O açıdan vergimizi düzgün ödemek hem vatandaşlık görevi hem de yasalarımızın gereğidir. Ama bunu yaparken de devlet vergisini alır tekrar vatandaşına hizmet olarak yatırıma dönüştürür. İlimizde devlet vergiyle büyür. Vergisini doğru bir şekilde ödeyen firmaların ve illerin bence devlet tarafından ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Aksi taktirde bugün vergisini ödeyen ve ödemeyeni eşit tutarsak bu yanlış olacaktır. Bu açıdan kurumum adına sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.