AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, terinin son damlasına kadar Trabzon’a hizmet etmeye geldiğini söyledi.
Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’un Yomra ilçesini ziyaret etti. Yomra girişinde çok kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Soylu ve beraberindekiler, AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı’ndaki toplantıya katıldılar, ardından da seçim bürosunun açılışına iştirak ettiler.
Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerine dolu dizgin bir şekilde gittiklerini belirterek, "Trabzon milletvekilli adayı şerefi ile onurlandırıldım. Genel başkanlık yaptım, 3 yıla yakın da genel başkan yardımcılığı yapıyorum. İstanbul’da 3,5 yıl il başkanlığı yaptım, çocuk yaşımda bir milyon nüfuslu Gaziosmanpaşa ilçesinde 4,5 yıl ilçe başkanlığını yaptım. Hiçbir siyasi makamdan ürkmedim ve korkmadım. Çok net bir şekilde söylüyorum, milletvekilliği sorumluluğu beni ürkütüyor, çünkü sandığa atılan her oyun, eğer Yomralılar ve Trabzonlular layık görür ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderirlerse atılan her oyun bizim üzerimizdeki büyük sorumluluğu bilebilecek kadar siyasetin milletin sesi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
AK Parti iktidarında 13 yılda Trabzon’un büyük hizmetler ve yatırımlar gördüğünün altını çizen Soylu, "Trabzon’da 13 yılda 13.5 katrilyonluk büyük hizmetler gerçekleşti ve şu anda devam eden yatırımların tutarı 8,5 katrilyon lira. Türkiye’de Trabzon’umuzda önemli hizmetler aynı istikamette devam edecek. Çok güzel projeler hazırlıyoruz. Bir taraftan Trabzonlu hemşehrilerimizle hemhal oluyoruz, bir taraftan da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sözümüz söz 4 yıl boyunca sizi mahcup etmeyeceğiz, boynunuzu bükmeyeceğiz, Trabzon’a ilk ayan bastığımda kendi topraklarıma anaocağıma anayurduma ilk ayak bastığımdan itibaren şunu söyledim, dedim ki; ’bu uşağı seveceksiniz.’ 4 yılın sonunda bize oy versin, vermesin bilmenizi istiyorum, ’iyi ki bunlar milletvekili olmuş’ diyebileceğiniz bir rıza tablosu göreceksiniz. Herkesin yanında olacağız. Bize sataşacaklar, laf atacaklar, bizi başka bir yerlere çekmeye çalışacaklar, ben buraya kavga etmeye gelmedim, terimin son damlasına kadar Trabzon’umuza hizmet etmeye geldim" dedi.
Süleyman Soylu’nun konuşması, coşkulu partililer tarafından "Dik dur eğilme, AK Gençlik seninle, AK Gençlik seninle gurur duyuyor, Trabzon evladı ile gurur duyuyor" sloganlarıyla sık sık kesildi.
7 Haziran’ı dört gözle, iple çektiğini de ifade eden Soylu, "7 Haziran’da oylar kullanılacak o akşam kıymetli hemşehrilerimizin sandıkta ortaya koyduğu tecelliyi hep beraber göreceğiz. O günü dört gözle bekliyor, iple çekiyorum. Oylar belli olduktan sonra gümbür gümbür, bu güzel insanlar hemşehrilerimiz sandıkları patlattıktan sonra kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyi, kıymetli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu beyi arayıp sonuçları verdikten sonra onların, telefonun karşısında ’işte bizim Trabzon’umuz bu, işte bizim Yomra’mız bu’ demelerini bekliyoruz. Allah bizi mahcup etmesin, bu yolda hakkaniyetten, adaletten, millete hizmet etme yolundan Allah bizi ayırmasın" dedi.
Yomra Yeni Camii’nde cuma namazını kılan Soylu, seçim çalışmaları kapsamında cami çıkışında vatandaşlarla sohbet etti, geçen günlerde 3. lige çıkan Yomrasporu ziyaret etti, Yomra esnafını ziyaret etti, STK’larla toplantı yaptı. Soylu’ya seçim çalışmalarında Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti milletvekili aday adaylarından Mazhar Yıldırımhan, Erdem Sürmen, Zeyyat Kaffas, Müminhan Bilgin ve partililer eşlik etti.