AK Parti’den Kars milletvekili aday adayı olan Muğla İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, resmi müracaatını yaptı.
AK Parti İl Başkanlığına gelen Tipioğlu, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş’un makamına geçti. Tipioğlu, burada yaptığı açıklamada, Kars’ın doğup, büyüdüğü, acısını, sevincini paylaştığı bir şehir olduğunu söyledi.
Tipioğlu, “Görev yaptığım yerlerde şuna dikkat ettim, bize her yer Kars olmadı ama biz görev yaptığımız her yerde Karslı olduk. Kars’ın, Karslının erdemini, şahsiyetini, edebini bulunduğumuz her makamda, her ortamda temsil ettik. Bulunduğumuz makamlarda Kars’a ve Karslıya her zaman sahip çıktık. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü görevinden istifa ederek bu göreve talip oldum. Kars’ta milletvekilliğinin çok güç görev olduğunu da bilenlerden biriyim. Ama benim doğduğum, doyduğum, büyüdüğüm, ata ocağı bu şehre ve bu şehrin insanlarına borcumuz var. Elimizden geldiği ölçüde, devleti tanıdığımız ölçüde burada bu insanlara borcumuzu ödemeye karar verdik. Bu maksatla da Kars’tan milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Eğer rabbim nasip ederse bundan önce ki hayatımızda olduğu gibi bundan sonrada Karslıyı utandıracak bir oluşum içerisinde olmam. Hiçbir kişisel hesabın, hiçbir kişisel çıkarın peşinde olmayacağım” dedi.
“Tek şevkim bu milletime, Kars’a, ülkeme ve bayrağıma hizmet olacaktır” diyen Tipioğlu, “Kars’ın ve Karslının bizden neler beklediğinin farkındayız. Bu kadim coğrafyada yaşayan insanların, defalarca Rus işgalinde kalmasına rağmen milliyetinden, mukaddesatından, dininden hiç ödün vermeyen, bağımsızlığını kazanan mücadeleci Kars halkına bizim elbette bir borcumuz var. Bu yarışın edep içerisinde bir yarış olmasını diliyorum. Bizim ortak paydamız Kars ve Karsçılık, her türlü lokal milliyetçiliği kabul etmiyoruz. Biz Kars’ın milletvekili olamaya talibiz. Partimiz bize teveccüh gösterirse bizi aday ederse bundan sonra adaylık sürecinde AK partinin Kars’ta hak ettiği kadar oy alması konusunda bütün canımızla, çevremizle, birikimimizle çalışacağız. Nasip olur Milletvekili olursak ondan sonrada bütün gücümüzle, yüreğimizle Kars’a ve Karslılara hizmet etme noktasında gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Yurdakoş da, AK Partinin büyük bir parti olduğuna dikkati çekerek, “Önümüzde yeni bir Türkiye, yeni bir güç olacak döneme giriyoruz. Bu dönem Türkiye ve Kars için çok önemli bir süreç. Bu süreç içerisinde AK parti olarak Türkiye’de nasıl güçlüysek Kars’ta da aynı güçle, aynı kudretle inşallah 25. dönem milletvekilliği genel seçimlerini başarıyla sürdüreceğiz. Sizler gibi devletin önemli kademelerinde yer alan mümtaz kardeşlerimizin Karsımıza ve partimize teveccühleri bizi sevindiriyor’’ şeklinde konuştu.
Bu süreçte parti olarak en güçlüyü, en doğruyu, neler yapabileceğini, teşkilatlarla, halkla hep birlikte istişare edeceklerini ifade eden Yurdakoş, şöyle devam etti:
“Bizim amacımız yeni bir Türkiye’nin yanında yeni bir Kars yaratmaktır. Bize ve şehrimize teveccüh gösteren değerli kardeşlerimizin müracaatı bizi heyecanlandırıyor. Biz fiskos siyaseti yapmayacağız, hislerimizle hareket etmeyeceğiz. Bizim hislerimiz hiçbir şey değil. Biz Kars’a hayırlı olan kim olursa onunla devam edeceğiz. Bu genel seçim Türkiye’nin yüz yılda bir makus talihini değiştirecek, anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla biz bu seçimlerden AK Parti olarak başarılı çıkacağız.’’
Tipioğlu, daha sonra müracaat formunu imzalayarak gerekli evrakları Yurdakoş’a teslim etti.