Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan’da Telavi Belediyesi’ne bağlı Karacalar köyü kreşine tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.
Gürcistan’da özellikle eğitim alanından önemli projelere imza atan TİKA, Telavi Belediyesi’ne bağlı Karacalar köyü kreşine tadilat ve donanım desteğinde bulundu. 9 bin 270 nüfusuyla Gürcistan’ın en büyük ikinci köyü olma özelliğini taşıyan köydeki kreş binası, 1974 yılında inşa edildikten sonra bugüne kadar tadilattan geçirilmemişti. Toplam alanı 800 metrekare olan kreş, fiziki şartların yetersizliğinden dolayı 90’dan fazla çocuğa eğitim veremiyordu. Binanın yıpranmış olması ve malzeme eksikliği, çocukların okul öncesi eğitimi almalarını son derece olumsuz etkiliyor ve kreşin köy nüfusuna vereceği sosyal hizmetlerin kalitesini düşürüyordu. Köy idaresinin talebi üzerine yapılan incelemeler neticesinde kreşin tadilatı ve donanım talebi TİKA tarafından uygun görülerek, 2014 yılında binanın tadilat çalışmalarına başlandı. Kreşin yenilenmesiyle çocukların daha iyi fiziki şartlarda eğitim almaları ile kreşin sosyo-kültürel faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlandı. Proje ile halihazırda iki grupla faaliyet gösteren kreşte soyunma odaları ve oyun sınıfları ile beraber 6 grubun açılması hedeflendi. Proje kapsamında öncelikli olarak mevcut 90 çocuğa hizmet veren bina tadilattan geçirilerek, yapım işlerinin tamamlanması 2014-2015 eğitim yılı için yetiştirildi.
Kreşin köy çocuklarına vereceği eğitim ve sosyal hizmetlerin kalitesinin arttırılmasına katkı sağlamak üzere kreşin faaliyetleri için gerekli oyun ve yatak odası mobilyası, mutfak ve yemekhane ekipmanı, müzik salonu, doktor odası, öğretmenler toplantı odasının malzemesi TİKA tarafından temin edildi. Temiz ve kaliteli içme suyunun temini sorun olan bölgede kreş çocukları ve çalışanları bu sıkıntı ile karşı karşıya bırakmamak için kreş avlusunda bir adet artezyen su kuyusu açılarak, 10 tonluk depo yerleştirildi. Bu kapsamda kreşin su sorunu giderilerek proje bütünlüğü sağlandı.