Kazan’da düzenlenen bir seminerle öğrencilere güvenli internet anlatılarak, öğrenciler sanal dünyada karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda uyarıldı.
Kazan Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kazan Efes Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘’Güvenli internet kullanımı ve siber suçlar’’ konulu seminere 500 öğrenci katıldı. Seminere Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Valit Aslankol konuşmacı olarak katıldı. İnternetin hukuki, sosyal, teknolojik, ahlaki yönleri örneklerle anlatıldığı seminerde, internette karşılaşılan suç türleri ve bu suçlara karşı alınacak önlemler konusunda bilgi verildi. Valit Aslankol, "Herhangi birinin bildiği şifre güvenli değildir, kaynağını bilmediğiniz iletileri ve eklerini açmayın. son dönemde en çok karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinden birisi bu" diye konuştu.
Güvenli internet kullanımının püf noktalarını da anlatan Aslankol, "Kaynağını bilmediğimiz e-mailleri ve eklerini açmayın, şifreleriniz basit ve tahmin edilebilir olmasın. Gireceğimiz web sitelerinin sertifika bilgilerine bakın, şifrenizi arkadaşlarınızla dahi paylaşmayın" dedi.
Aslankol, seminerde terör örgütlerinin internet üzerinden sempatizan toplamaya çalıştıklarına dikkat çekerek ailelere seslendi. Aslankol, çocuklarının internette hangi sitelere girdiklerini, kimlerle arkadaşlık kurduklarını takip etmelerini istedi.
Seminere Kaymakam Murat Duru’nun yanısıra İlçe Emniyet Müdürü Murat Sansar, Belediye Başkan Yardımcıları ve Kazan Adliyesi çalışanları da dinleyici olarak katıldı.