Ödemiş İlçe merkezindeki ağır araç trafik yoğunluğunu rahatlatmak için alternatif yol güzergahları oluşturma çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, Menderes Caddesi’nin devamındaki sanayi girişine kadar olan kısımda bölünmüş yol çalışması başlattı.

Geçtiğimiz aylarda Hürriyet Mahallesi Menderes Caddesi’nin doğu kısmında kamulaştırmalar yapan Ödemiş Belediyesi, 30 metre genişliğinde 630 metre uzunluğunda yeni bir yol açtı. Kaldırım düzenleme, orta refüj çalışmaları ve aydınlatmaları tamamlanan yol, Kiraz, Beydağ, Birgi tarafından gelen sanayi ya da yeni otogar ve hal tesislerine gidecek olan araçların şehiriçi trafiğine uğramadan kolayca ulaşımını sağlıyor.

Bu yolun devamı olan demiryolu kıyısındaki tek şerit ile devam eden Şehit Özpolat Caddesinin sanayi sitesine kadar olan kısmında da bölünmüş yol yapılması için belediye ekipleri çalışmalara başladı.

Genişliği 20 metreye yükseltilecek yolda, orta refüj, kaldırım düzenlemeleri yapılarak, aydınlatmaları yenilenecek. Yol kenarındaki ağaçların korunmasına özen gösterilerek yapılacak çalışmalar kapsamında yeni bir peyzaj düzenlemesi de olacak. Yapılan çalışmalarla hem Ovakent tarafından gelen, hem de Kiraz, Beydağ tarafından gelen araçların kent içi trafiğine uğramadan şehrin güney kısmındaki bölünmüş yolu kullanarak kolayca ulaşım sağlaması hedefleniyor.