ALTAY yönetimi, derbi öncesi Göztepe taraftarı için 50, kendi seyircisi için 51 TL olarak belirlediği bilet fiyatlarında, her 2 camiadan gelen yoğun tepki üzerine indirime gitti.
Göztepe 2'nci Başkanı Fatih Dalan, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada ilk yarıda Altay taraftarına yüzde 5 kontenjan sınırı koymadan, 5 TL'ye bilet sattıklarını hatırlattı, "Bu zihniyetle İzmir futbolu ilerlemez. Maçı protokol tribünü yerine açık tribünde izleyeceğiz" ifadesini kullandı. Dalan, bugün de Altay Başkanı Aslan Savaşan'la görüşerek rakamlarda indirim yapılmasını istedi.
50 ve 51 TL'lik bilet uygulamasına fair play ruhuna uygun bir tepki gösteren Altay 1914 Taraftarlar Derneği de, "Bize ilk maçta 5 TL bilet fiyatı uygulanmıştır. 50 TL olarak belirlenen bu rakam etik değerlere uygun değildir. Futbolda rekabet taraftarla güzeldir. Her zaman deplasmanın bir hak olduğunu savunan taraftar derneği olarak bu yanlış ve etik dışı uygulamanın düzeltilmesini talep ediyoruz" açıklamasını yaptı.
Bu gelişmelerin ardından durum değerlendirmesi yapan Altay yönetimi, bilet fiyatlarını her iki takım taraftarı için 20 TL'ye indirdi.
EMNİYET KUŞ UÇURTMAYACAK
İzmir polisi, Altay-Göztepe maçı için geniş güvenlik önlemi alacak İlk maçı kale arkasında izleyen Altaylılarla kapalı tribündeki Göztepeliler arasında yaşanan gerginliği dikkate alan İl Spor Güvenlik Kurulu, bu maçta sarı kırmızılıların açık tribünde oturmasını kararlaştırdı. Göztepeli taraftarlar saat 16.00'da Üçkuyular'daki pazar yerinde toplandıktan sonra 17.00'de metro ile Stadyum durağına gelip, buradan toplu halde stada gidecekler. Biletler yarın 16.00'da gişelerde satışa çıkarılacak.
ALTAY 23-13 ÖNDE
Son derbiyi 3-0 kaybeden Altay'ın, Göztepe ile oynadığı 55 maçta 23 galibiyeti bulunuyor. Göztepe, 13 defa sahadan 3 puanla ayrılırken 19 karşılaşma berabere sona erdi. Sarı kırmızılılar bu sezon rakibini 35 sene sonra dize getirmişti. Bu süreçte 2 takım 15 kez karşılaşmış, Altay 9 galibiyet almıştı.