CHP Burdur Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve çeşitli kadın derneklerinin de katılımıyla, Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi protesto edildi.
Burdur Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Canan Bektaş, "Anne beni duyuyor musun? Giysilerin nerede? Bu beyaz örtü nedir anne? Ben gelinlik giyecektim. Çok korktum, çığlık attım. Kimse duymadı. Biber gazı sıktım, kimse kurtaramadı anne. Ellerimi kestiler, beni ateşe attılar anne. Yaktılar beni, Evime gelemedim… Bugün burada Özgecan’ımız için toplandık. Bütün ülke bir insan olduk. Özgecan’ın annesi olduk. Ama Özgecan’ı koruyamadık. Özgecan ve niceleri bugün aramızda yok. Biz, ’İnsan insanın şifasıdır’ deriz. Ama onlar Özgecan’ın celladı oldular" dedi.
Özgecan Aslan’ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırmalarını istediklerini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Canan Bektaş şunları söyledi:
"Ana ben, sevgili ben, doğuran doyuran ben, aç kaldım diyemeyen ben, Öyleyse neden bu zulüm? Biz kadına yönelik her türlü şiddete dur diyoruz. Uyandık. İşte meydanlardayız. Suskunluğumuzu bozduk. Sessiz çığlıkların arkasında değiliz. Biz anayız, çocuklarımıza önce yaşamayı öğreteceğiz. Analar olarak, kızlarımıza korkmayı değil, oğullarımıza tecavüz etmemeyi öğreteceğiz. İnsanız ama bugün insanlığımızdan utanıyoruz."
CHP Kadın Kolları öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen protestoya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve CHP 25. Dönem Burdur Milletvekili aday adayları da destek verdi.
Protestoya destek veren derneklerin arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Burdur Şube Başkanı Sergül Canıgür ve Yönetim Kurulu üyeleri ağızlarına siyah bant yapıştırdı. Protestoda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler de üzerinde "Özge’lerin hesabını kadınlar soracak", "Kadın yaşamdır, yaşamı öldürmeyelim" yazılı dövizler açtı.