Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir, muhtarlarla biraraya geldiği kahvaltılı toplantıda projelerini anlattı. Yerel yönetimlerde mahalle muhtarlarının çok

önemli bir yere sahip olduğunu belirten Akdemir "Bizim projelerimizde muhtarlarımız sorunların çözümünde anahtar rolü oynayacaklardır. Mahallelerde kuracağımız 10' ar kişilik heyetlere başkanlık edecek muhtarlarımız tüm sorunların çözümünde aktif rol oynayacak, vatandaşla aramızdaki sağlıklı iletişimin mimarı olacaklardır." dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda belediye olarak muhtarları bilgilendireceklerini kaydeden Mimar aday adayı Remzi Akdemir, şunları söyledi:

"Bizler belediye olarak teknik bilgi ve denetleme dışındaki tüm çalışmaları, muhtarlarımızın heyetiyle beraber yapmasını istiyoruz. Bir diğer projemiz olan spor ve kültür okullarını içeren köyler oluşturarak muhtarlarımızın yaptığı çalışmalara göre şekillendirip hayata geçirmek istiyoruz. Muhtar ve heyetinin oluşturacağı listelere göre öğrencilerin burs durumlarını, servis ihtiyaçlarını düzenleyip hayata geçireceğiz.Bu kurslarımızda vereceğimiz eğitimlerle çocuklarımızın hayata daha güvenli başlamalarını sağlayacağız " dedi.

Daha sonra söz alan mahalle muhtarları ise belediyede yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm beklediklerini ifade ettiler. Muhtarlar sorunların çözüm noktalarında kendilerinin fikirlerine ihtiyaç duyulmamasından rahatsız olduklarını belirterek, sağlıklı bir iletişim kanalı kurulmasının şart olduğunu, vatandaşa hizmet götürme noktasında yaşadıkları sıkıntıları ifade ettiler.

Toplantı sonunda belediye başkan aday adayı Remzi Akdemkir, muhtarlara seçimlerde başarılar dileyerek "Umarım seçimlerde hep beraber zafer kazanır, yeni dönemde birlikte çalışırız. Vatandaşımıza daha iyi

yarınlar sunabilmek için uzun bir maraton koşusuna el ele hazırlanalım" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.