SİNOP (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye güçlü Türkiye demektir, yeni Türkiye, IMF'nin önünde 25 milyon dolar için bakanların düğme iliklediği, başbakanların neredeyse iki büklüm olduğu değil, IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir Türkiye demektir" dedi. 

Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Sinop'ta, partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. 

Durağan ilçe meydanında vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Sinop'a yapılan yatırımlara değindi.

Sinop'ta eksik olan her şeyin yapılacağını anlatan Kurtulmuş, "Yeter ki yeni Türkiye istikametinde gidelim. Yeni Türkiye, hizmet demektir. Yeni Türkiye, daha güçlü bir Türkiye demektir" diye konuştu. 

Haziran ayında yapılacak seçimlere ilişkin Kurtulmuş, "Türkiye, eski Türkiye istikametine geri mi dönecek, yoksa yeni Türkiye istikametinde devam mı edecek? Soru budur. İnşallah Türkiye, yeni Türkiye istikametinde yoluna devam edecek. Biz buna yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin,  darbe tehditlerinin geride kaldığı bir Türkiye demek olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yeni Türkiye, güçlü Türkiye demektir, yeni Türkiye, IMF'nin önünde 25 milyon dolar için bakanların düğme iliklediği, başbakanların neredeyse iki büklüm olduğu değil, IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir Türkiye demektir. 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların artık olmadığı bir Türkiye demektir. Bakın geçtiğimiz günlerde 12 Eylül'ün komutanı sayın Evren vefat etti. Şimdi herkes timsah gözyaşı döküyor. Evren'in cenazesinden sonra söylemediklerini bırakmadılar. İyi de 27 Mayıs'ta neredeydiniz, 12 Eylül olduğunda neredeydiniz, 28 Şubat'ta insanlara zulüm edildiği zaman neredeydiniz, imam hatip okulları kapatıldığında neredeydiniz, kızlara başörtüsü yasağı geldiğinde neredeydiniz? Şimdi demokrat olmak kolay. Bir ölünün arkasından konuşmak kolay. O zaman dimdik durmak, o zaman darbelere karşı durmak önemliydi."

"AK Parti'ye 2007 yılında kapatılma davası açıldığında alkış tutanlar sizler değil miydiniz" diye soran Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nasıl oldu da şimdi 12 Eylül'ün üzerinden günah çıkarmaya, Evren'in üzerinden günah çıkarmaya kalkıyorsunuz? Eski Türkiye'de darbeler vardı. Yeni Türkiye'de şimdi darbeden konuşuluyor mu? Kimse darbeden konuşmuyor. Eski Türkiye'de burnu kaf dağında adamlar vardı. Bakan halkın içerisine girmez, milletvekili girmez, vali girmez, emniyet müdürü girmez, üniversite hocası girmez, belediye başkanı girmez, kaymakamı girmezdi. Hükümet dediğin çatık kaşlı bir zattı. Millet korkardı. Köyde jandarmadan korkardı, şehirde hükümet binasının önünden geçmeye korkardı. Şimdi yeni Türkiye'de devlet-millet kaynaşması çok şükür oldu. Daha da olacak. Türkiye bütün yasaklardan kurtulmuş, devletin milletle barıştığı bir ülke haline gelecek."

- "Bu millete asırlardır ne kumpaslar kuruldu"

Yeni Türkiye'de vatandaşların daha özgür olduğunu belirten Kurtulmuş "Yeni Türkiye, devletin de ülkenin de sahibinin Durağan'daki kimsesiz kardeşimin de olduğu bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye, hiç kimsenin horlanmadığı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye, itibarı artmış bir Türkiye'dir" ifadesini kullandı. 

Kurtulmuş, 7 Haziran'da sandıklarda yeni Türkiye istikametinde yürüyeceklerini dile getirerek, "Birileri istiyor ki 'şu Türkiye hızlı koşuyor ya ayağına bir çelme takalım. Düşürebilirsek ne ala. Düşüremezsek de bir sendeleseler ve vakit kaybetsinler' istiyorlar. Türkiye'nin ayağına çelme takmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Bu millete asırlardır ne kumpaslar kuruldu. Güçlendiği zaman darbelerle indirdiler. Şimdi birileri diyor ki 'sonunuz 27 Mayıs gibi olur' Böyle palavralarla, 27 Mayıslarla, 12 Eylüllerle, 28 Şubatlarla bizi kimse yıldıramaz, kimse korkutamaz, kimse yolumuzdan alıkoyamaz" şeklinde konuştu. 

Kurtulmuş, konuşmasının ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi.