Uşak Belediyesi, Manisa İdare Mahkemesi’nin Kart 64 ihalesini iptal etmesinin ardından ulaşım sisteminde vatandaşların mutlu olacağı çalışmaları tamamladı. Ulaşım yönetmeliğinin değişiminin de yapıldığı yeni sistemde rotasyonun yenilenmesi, kartlı sistemin sürmesi, araçlarda kamera ve led tabela zorunluluğu gibi modern hizmetler devam edecek.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan ulaşımda 21 Ocak 2015 tarihi itibari ile sistemin zorunlu olarak değiştiğini, bunun akabinde kısa sürede kentin menfaatlerini gözeterek planlama yaptıklarını dile getirdi. “Hedefimiz herkesin mutlu olacağı, modern bir ulaşım sistemini ortaya çıkarmaktı” diyen Başkan Cahan, ”Uşak’ta ulaşımın aksamayacak ve hemşehrilerimize rahatlık verecek özellikte olmasını istiyorduk. Bu nedenle konunun üzerinde ciddiyet ile durduk. En küçük ayrıntıyı dahi belediye yönetimi ve tarafları ile sürekli toplantılar yaparak masaya yatırdık. Sonuç itibari ile kentimizin beklentilerine cevap verecek bir sisteme geçiş sağlayacağız. Bu süreçte ulaşım sisteminin içinde bulunduğu durumu değerlendirmekle beraber, akılcı şekilde düşünerek hesaplamalarımızı yaptık” dedi.
Sistemin zamanın gereklerini göz ardı etmeyen bir yapıda olduğuna vurgu yapan Cahan, her anlamı ile beklentileri karşılayan bir ulaşım sisteminin kısa sürede başlayacağını söyledi.
MODERN BİR SİSTEM OLACAK
Yeni ulaşım sistemi hakkında da bilgi veren Cahan, şunları kaydetti: “Öncelikle bazı otobüs güzergahlarının çok uzun olduğunu gördük. Bu güzergahlarda çalışma yaparak rotasyonu yenileyeceğiz. Uzun hatları düzenleyerek vatandaşların kullanımı açısından kolaylaştıracağız. Otobüslerimizde kartlı sistemin devam etmesi yönünde karar aldık. Yeni kuracağımız kartlı sistem ile ekonomik ulaşımı sağlamaya devam edeceğiz. Bütün otobüslerimizde kameralar ve led sistemi eskisi gibi olacak. . Bütün bu çalışmalar ulaşım ücretlerini etkilemeyecek. Ayrıca hat sahipleri kendi hatlarına geri dönecek”.
Yeni sistemi oluştururken “Yaptım oldu” mantığının yerine kentte yaşayanların düşüncelerini dikkate aldıklarını aktaran Cahan, “İlimizin beklentilerini daima karşılayan ve bu konuda tüm gerekleri yerine getiren bir yönetim tarzındayız. Aynı şekilde ulaşım sisteminde de en iyisine ulaşmak ve vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmek asli hedefimiz oldu. Bu nedenle Kart 64 ihalesinin iptalinin akabinde geçici sisteme geçiş yaparken akaryakıt fiyatlarında düşüşü fiyata yansıtan ilk belediye olduk. Bununla yetinmedik şimdi vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayan yeni bir sistem başlatıyoruz. Kartlı sistemin değişeceği, hatların kolaylaşacağı, modern bir sistemin olacağı ve her şeyden önemlisi ekonomik yürüyecek bir ulaşım sistemimiz kentimize hizmet verecek. Yeni sistemde kullanılacak kartlar aynı zamanda belediye hizmetlerinin vatandaşlarımızca görülmesinde kolaylık sağlayacak şekilde dizayn edilecek” diye konuştu.
YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ PRANGALARDAN KURTARDI
Yeni ulaşım sistemine geçmeden yönetmelik değişikliğine gittiklerini ifade eden Cahan, “Yeni yönetmeliğimiz ile ilimizde ulaşım konusunda elimiz kolumuz artık bağlı kalmayacak” dedi. kentin yönetmelik değişikliği ile yeniliklere de açılacağını söyleyen Cahan, “Ulaşım yönetmeliğini değiştirmemiz ilimizin menfaatlerini korumamayı amaçlayan bir değişikliktir. Modern ulaşım için yaptığımız değişiklik ile yakın zamanda körüklü otobüsler gibi ihtiyaçları karşılayacak sistemleri göreceğiz. Öte yandan ilimizin ulaşım ihtiyaçlarında da hemen müdahale edebilecek bir konuma geldik” ifadesini kullandı.