AK Parti "reformlar ve güçlü ekonomi" olmak üzere iki kulvardan ilerlerken, hem sistem hem de vitrin yenilenecek. Bakanlıklardan bürokrasiye kadar her alanda vatandaşın beklentilerini karşılayan, kalkınma hamlelerini esas alan bir yapılanmaya gidilecek. Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan ekonomi birimi sahada çalışmalarında etkin rol alacak.

PROJELERE TAKİP

Mega projeleri takip sistemi kurulacak. Türkiye'yi dünyanın en zengin ülkeleri arasında taşıyacak Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, köprüler gibi projeler öngörülen takvimlerde tamamlanıp, yenileri yaşama geçirilecek. Merkez Bankası yeni dönemde finans istikrarının yanı sıra büyümeye duyarlı bir tutum ortaya koyacak. Sanayicilere daha fazla kredi kullandırılmasının önünü açacak adımlar atılacak. Bankacılık sektöründe de yeni adımlar atılacak. Yeni lisanslarla katılım bankacılığına yönelik destekler artırılacak. Ekonomiyi hedef alan Paralel Yapı'nın finans ayağı ile mücadele kesintisiz sürecek. Paralel'e hizmet eden şirketlerin sistemden ayıklanması ve adil gelir paylaşımına dönük politikalar sürecek.

EKONOMİ AĞIRLIKLI

AK Parti'nin 50 kişiden oluşan Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda (MKYK) ekonomi kökenli Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nurettin Canikli, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mehmet Muş ve Yaşar Karayel de yer aldı.

YENİ DÖNEMİN TEMEL ŞİFRELERİ

- İstihdam yaratmaya devam edilecek.

- KOBİ'ler kalkınmanın dinamosu olacak.

- Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu yapılacak.

- Adil gelir paylaşımına dönük politikalar sürecek.

- Paralel'e hizmet eden şirketler ayıklanacak.

- Katılım bankacılığı teşvik edilecek.

- Merkez Bankası büyümeye duyarlı olacak.

- Mega projeleri takip sistemi kurulacak.

- Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan ekonomi birimleri de saha çalışmaları yapacak.

- Ekonomi bakanlıklarında reformları ve kurumsal yapılanmayı üstlenecek tecrübeli kadrolara genç isimlerle takviye yapılacak.

- Ekonomik istikrar ve mali piyasalarda kontrolün devamı için istişare mekanizmaları güçlendirilecek.