GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kaçabilecek kurbanlık hayvanları yakalamak için özel tim kurdu.
Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından sahiplerinin ellerinden kaçan kurbanları yakalamak için aralarında veterinerlerin de bulunduğu tim kuruldu. Bayram süresince hizmet verecek olan özel tim, kaçan ve iğne ile uyuşturulacak kurbanı yakalayarak sahiplerine teslim edecek. Hayvanat Bahçesi'nde kurulan tim ile ilgili bilgi veren Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, şunları dedi:
“Bayramın 4 günü boyunca kaçan danaları yakalamak için Büyükşehir Belediyesi olarak kurbanlık yakalama timi kurduk. Bayram boyunca kaçan danaları anesteziye alarak, bayıltarak tekrar sahiplerine teslim edilecek. Bununla birlikte vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli bir bayram geçirmelerini sağlayacağız. Her ekip de bir veteriner hekim, bir tüfeği kullanan ve bir de yakalayıcı arkadaşımız olmak üzere 3 kişi yer alacak. Bu arkadaşlarımızı sürekli bayram boyunca hizmet verecek.”

FOTOĞRAFLI