KARABÜK (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Recep Tayyip Erdoğan devlet başkanı olmak istiyor. Yani sadece partisine değil Türkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor" dedi.

Destici, partisinin Karabük İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, parti olarak ülkede ve dünyada gelişen olayları çok yakından takip ettiklerini söyledi.

İktidarın Irak ve Suriye'deki dış politikasını eleştiren Destici, bölgede yaşananları aktararak, PKK'nın buralara da özerk bölgeler oluşturacağını iddia etti.

Destici, Güney Doğu'da bazı ilçelerin, bazı mahallelerin PKK tarafından kurtarılmış bölge ilan edildiğini, yasal olmasa bile fiili olarak bölgede bir özerkliğin olduğunu öne sürdü.  

Hızla bir seçimlere gidildiğini ifade eden Destici, yüzde 10 barajının dünyanın hiç bir ülkesinde olmadığını ifade ederek, 3 partiye verilen hazine yardımlarından bahsetti.

Başkanlık sistemine geçilmesinde milletin yanlış bilgilendirildiğini ve tam olarak aydınlatılmadığını savunan Destici, "Başkanlık sisteminin altında yatan iki gerçek var. Recep Tayyip Erdoğan devlet başkanı olmak istiyor. Yani sadece partisine değil, Türkiye'nin tamamına hakim olmak istiyor. Birincisi bu. İkincisi ise PKK ile yürütülen çözüm sürecinde PKK'ya verilmiş bir takım sözler var. Bunların başında da özerklik geliyor. Dolayısıyla başkanlık sistemine geçmeden bunu vermek şu anda bizim parlamenter yapımıza göre mümkün değil. Bunu ancak başkanlık sitemine geçerek orada eyalet ya da özerklik sistemini getirerek verebilir. Asıl iki niyet bu" görüşünü dile gtirdi.

Türkiye'deki ekonomik durumu, işsizlik ve gelir dağılımını verdiği rakamlarla ortaya koyan Destici, hükümetin darbe Anayasası ile ülkeyi yönetmeye devam edeceğini, yeni bir Anayasa yapmayacağı iddiasında bulundu.