ANKARA'daki bombalı terör saldırılarında hayatını kaybedenler, Kahramanmaraş'ta sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından anıldı.
Ankara Gar Meydanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenler için Eğitim-Sen Şubesi'nde anma töreni düzenlendi. Anma törenine; Eğitim-Sen, Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği, SES Temsilciliği, BES Temsilciliği, Yapı Yol-Sen Temsilciliği, Pir Sultan Abdal Derneği ve İnsan Hakları Derneği yöneticileri ile üyeleri katıldı.
Saldırıda yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Tekardıç tarafından basın açıklaması okundu. Tekardıç, saldırıyı kınadıklarını yineleyerek, şunları söyledi:
"Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz; aynı seriden olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen; eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız."

FOTOĞRAFLI