Çiğli Belediyesi, Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde mesleki eğitim alan 82 kursiyerine sertifikalarını düzenlenen törenle dağıttı.
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde sosyal belediyecilik projeleri kapsamında düzenlenen meslek edindirme kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 82 kursiyere, Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir törenle sertifikaları dağıtıldı. İlk kez düzenlenmesi sebebiyle de ayrıca önem taşıyan törene; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Hava Uçak Bakım Kurmay Albay Salih Tosun, Çiğli CHP İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, Çiğli Milli Eğitim Şube Müdürü Şahap Demir, Çiğli Halk Eğitim Müdürü Önder Şahman, Esnaf Kefalet Kredi Koop. Başkanı Tamer Cömert, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi yöneticileri, muhtarlar, kurs öğretmenleri, kursiyerler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen; temel bilgisayar okuryazarlığı, ofis programları kullanımı, okuma-yazma, pastacı çırağı, bilgisayar destekli reklam ve tasarım kurslarına katılan toplamda 123 kursiyerden 82 kursiyer, kurslardan başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerlere sertifikaları Başkan Arslan tarafından verildi.
BİNLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Çiğli Halk Eğitim Müdürü Önder Şahman, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek destek sundukları meslek edindirme kurs programları sayesinde binlerce kişinin iş bulmasına katkı sunduklarını belirtti. Çiğli Belediyesi ile yaptıkları iş birliğinin meyvelerini toplamaktan ve kursların ilk mezunlarını vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş gücü yetiştirme eğitim programlarının hayatın birçok alanında etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
“2,5 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE İLK MEZUNLARIMIZI VERDİK”
Toplumsal ihtiyaçlara yönelik yürüttükleri sosyal belediyecilik faaliyetleri arasında, üzerinde önemle durdukları Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM )projesinin ilk mezunlarını vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arslan, Çiğli’de yaşayan işsiz vatandaşlara vasıf kazandırmak istediklerini belirtti. İstihdama katkı sunmak adına yararlı bir misyon üstlendiklerine değinen Arslan, “Çiğli Halk Eğitim MerkeziMüdürlüğü ile yaptığımız bu iş birliği çerçevesinde 2000 metrekarelik bir alanı okula dönüştürdük. Teknik anlamda her türlü donanıma sahip sınıflar oluşturduk. Belediyemize her gün birçok kişi iş başvurusunda bulunuyor. Bizim herkesi bünyemizde çalıştırma şansımız yok. Baktık ki insanlar iş bulmada zorlanıyor; o zaman onlar için bir eğitim merkezi açalım ve burada yetenekli oldukları alanlarda eğitimler almalarını sağlayalım istedik. 2,5 ay gibi kısa bir sürede de ilk mezunlarımızı verdik. 17 branşta açtığımız kurslarımızı bütün Çiğlili vatandaşlarımızın ziyaret etmesini istiyorum. 991 kişinin başvurduğu kurslarda 456 kursiyer ÇİBEM’de eğitim gördü. Amacımız sosyal belediyeciliktir. Başarılı projelerimizin Çiğlililer tarafından takip edildiğini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu düşüncelerle tüm kursiyerlerimizi başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm hocalarıma ve bürokratlarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.