Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Kar yağışının etkili olduğu bölgeler başta olmak üzere teyakkuza geçen ekipler, yolların ulaşıma kapanmaması için gece boyunca karla mücadele etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasında ulaşıma kapalı yolun bulunmadığını söyledi.
Yurt genelinde etkili olan kar yağışının Manisa’da hayatı olumsuz etkilememesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışının etkili olduğu Demirci, Selendi, Kula, Soma ve Kırkağaç’ın yanı sıra Gördes, Yuntdağı, Akhisar’ın kuzey kesimleri ile Turgutlu’nun yüksek kesimlerinde gece boyunca karla mücadele etti. Sorumluluk sahasında olan yollarda açma ve tuzlama çalışmaları yapan ekipler, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemeleri ve yolların ulaşıma kapanmaması için yoğun çaba sarf etti.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Kar yağışının etkili olduğu bölgeler başta olmak üzere ekiplerimiz gece boyunca karla mücadele etti. 8 karla mücadele ekibimiz ve 6 tuzlama ekibimiz vatandaşlarımızın yağışlardan ve soğuk havalardan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının görülmediği ve daha az görüldüğü bölgelerde de ekiplerimiz herhangi bir duruma karşı hazır olarak bekliyorlar. Şu anda sorumluluk sahamız içerisinde kapalı yol bulunmamakta. Ayrıca Demirci’nin Durhasan Mahallesi’ne giderken mahsur kalan öğrenci servisi de ekiplerimizin gayretli çalışmasıyla kurtarıldı” diye konuştu.