Osman URAS / BODRUM (Muğla) () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yalnız yaşayan eczacı 53 yaşındaki İbrahim Esat Hepsev, evinde çıplak halde ölü bulundu. Kalp krizinden öldüğü sanılan 200 kilo ağırlığındaki Hepsev'in cesedi, evin dar olan kapı ve merdivenlerinden Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) 4 saatlik operasyonu ile çıkarıldı.
Bodrum Devlet Hastanesi'nin alt tarafında, Elmadağ Caddesi üzerindeki bir sitedeki dairede yalnız yaşayan İbrahim Esat Hepsev'in ortalıkta görünmememsi ve birkaç gündür kendisinden haber alınamaması üzerine site görevlileri aramaya başladı. Ancak, aramalardan bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine dün akşam saatlerinde Hepsev'in cep telefonuna ulaşmaya çalışan site görevlileri zil sesinin evden geldiğini duydu. Bunun üzerine kot farkı nedeniyle üstten giriş yapılıp, merdivenle inilen evinin aralıklı duran kapısından içeri giren site görevlileri, Hepsev'i çıplak halde hareketsiz buldu. Sağlık ekiplerine ve polise haber verildi. Sağlık ekipleri, yaklaşık 200 kilo olan Hepsev'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Vücudunda herhangi bir darp, kesici veya delici alet yarası bulunmayan ve aşırı kiloları nedeniyle sıcaktan bunaldığı için kapıyı aralık bırakıp, çıplak oturduğu sanılan Hepsev'in kalp krizinden yaşamını yitirmiş olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.
CENAZEYİ ÇIKARMAK İÇİN MAKARA SİSTEMİ KURULDU
Polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Hepsev'in cenazesinin, aşırı kilosu nedeniyle kapı ve dar olan merdivenlerden çıkarılamayacağı anlaşıldı. Bunun üzerine Bodrum AKUT Ekibi'nden yardım istendi. Eczacı Hepsev'in işyerinin hemen arka tarafında kalan evinden cenazesinin çıkarılması için 10 kişilik AKUT ekibi geldi. Saat 19.00 sıralarında çalışma başlatan AKUT ekibi, bir ucunu eczanenin önündeki ağaca diğer ucunu da site içerisinde evin önünde bulunan ağaca bağladıkları halatlarla makara sistemi kurdu. Evin içine inen merdivenin demir korkuluğu kesildi. Hepsev'in cenazesi ceset torbasına sığmadığı için battaniye ve brandaya sarılarak bir sedyeye sabitlenip çıkarıldı. Site sakinleri üzgün halde 4 saat süren çalışmaları dikkatle izledi. Buradan da cenaze aracına taşınan Hepsev'in cenazesi önce Bodrum Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Savcının incelemesinden sonra cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu "Yaklaşık 200 kilo olan Hepsev'in cenazesi, evin girişinden bir kat aşağıdaydı ve merdiven ile kapı dardı. Yani çok kişi ile tutulup taşınamayacak durumdaydı. Kurduğumuz sistemle önce yukarı çektik. Kapıdan çıkarıp aynı sistemle bahçeye indirmek zorunda kaldık" dedi.
FOTOĞRAFLI