Spor Yazarı ve TV Yorumcusu Gökhan Dinç, Samsun Gazetesi'ne özel Samsunspor'u değerlendirdi. Spor Müdürümüz Mustafa Togur'un sorularını yanıtlayan Dinç, "Samsunspor'un, Süper Lig'de gösterdiği başarılar, Türk futboluna değer anlamında, futbolcu anlamında, vermiş olduğu katkılar ortada. Halkın da, taraftarın da, şehir insanının da desteğini aldıktan sonra, ben çok da fazla bekleyeceğimizi düşünmüyorum. Biz de Samsunspor'u özledik, Samsunspor'da Süper Lig'i özledi" dedi

YAŞADIĞI SÜREÇ OLAĞANDI
Samsunspor'un yaşadığı süreci olağan karşıladığını belirten Gökhan Dinç, "Bazen kulüp yapılarındaki değişiklikler kolay kolay hazmedilir ya da yürürlüğe geçen şeyler değildir. Bazen köklü değişiklikler beraberinde zorlukları da getirir. Uyum sürecinde yaşanan sıkıntıları Samsunspor'da her kulübün yaşadığı gibi yaşıyor. Bunun için en canlı örneği de Fenerbahçe olarak gösterebiliriz. Fenerbahçe'de benzer bir değişim sürecine girdi. Ve Fenerbahçe tarihinin en kötü sonuçlarından birini aldı sezon sonunda. Dolayısıyla Samsunspor'un da bunu yaşıyor olması son derece doğal. Bu değişimin doğal süreçlerinden bir tanesi" dedi.

EN ÖNEMLİ TRANSFER TARAFTARI
Samsunspor'un en önemli transferinin taraftarı olduğunu ifade eden Dinç, "Yaptığı transferler İrfan Hoca'nın da yönetiminde son derece etkili olacaktır diye düşünüyorum. Ama Samsunspor'un en önemli transferi, bence kuşkusuz taraftarı. İnanan ve inancınıda sahadaki futbolculara gösterecek bir hocaya, yapılacak takviyelerin en iyisini bence Samsunspor yönetimi fazlasıyla yapmış durumda. Hem lig tecrübesi ve hem de genç dinamik bir kadro var. Dolayısıyla bunların ikisininde harmanlanacak olması Samsunspor'a beklediğimiz Samsunspor imajını tekrar kazandıracağını düşünüyorum" diye konuştu. 

SAMSUNLULAR TAKIMA SAHİP ÇIKMALI
Samsun'da yaşayan insanların, yönetimine, futbolcusuna ve teknik direktörüne sahip çıkması ve desteklemesi gerektiğinin altını çizen Dinç, "Samsunspor'un, Süper Lig'de gösterdiği başarılar, Türk futboluna değer anlamında, futbolcu anlamında, vermiş olduğu katkılar ortada. Dolayısıyla herşey ne olursa olsun iyi bir başlangıçla birlikte şehrin inancını kazanmak önemli. Ben İrfan Hoca'nın ve Samsunspor yönetiminin bu inancı halktan ve taraftardan alacağını düşünüyorum. En önemlisi İrfan Hoca'nın başarılı olup olmaması için, arkasında şehir gücünü hissetmesi lazım. Şehir gücünü hisseden bir hoca, şehir gücünü hisseden bir takım, mutlaka o şehrin istediği futbol anlayışını sahaya koyacaktır dedi. 

GENK İŞBİRLİĞİ VİZYON GÖSTERGESİ
Genk ile yapılan iş birliğinin Samsunspor yönetiminin vizyonunu gösterdiğini aktaran Dinç, "Bir çok kulübe örnek olacak çok ciddi bir altyapı projesi. Yurtdışındaki takımlarla ortak projeler yapmaya sonuna kadar varım, ama en önemlisi yurtdışına oyuncularımızı gönderebilmek adına bazı hamlelerin yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizim altyapımızdan oyuncular çıkıyor. U21 liginin iptal edilmesi mesela birçok oyuncuyu hareket etmez hale getirdi. Kendi kulüplerinin A takımlarına ya çıkacaklar ya da futbol hayatları bitecek. Şehir değiştirecekler. Dolayısıyla Samsunspor'un yabancı bir takımla böyle bir iş birliği yapmış olması altyapıdaki oyuncuların bile daha profesyonel sözleşmeye imza atmadan belki de o takımlara gidebilme ihtimalini arttırıyor. Ersumus gibi yani. Buradaki futbolcuyu oraya, oradaki futbolcuyu buraya almak gibi bir proje düşündüğünüzde, ben bu proje için son derece heyecanlanıyorum" ifadelerini kullandı. 

LAYIK OLDUĞU YER SÜPER LİG
Samsunspor'u Süper Lig'de görmeyi çok özlediklerini belirten Dinç, "Ben Samsunspor'un yakın zamanda hem ait olduğu hem de layık olduğu Süper Lig'de mücadele edecektir diye düşünüyorum. Çok uzun bir zaman beklemeyeceğiz Samsunspor için. Çünkü yapılan yatırımlar son derece ciddi ve samimi yatırımlar. Halkın da, taraftarın da, şehir insanının da desteğini aldıktan sonra, ben çok da fazla bekleyeceğimizi düşünmüyorum. Biz de Samsunspor'u özledik, Samsunspor'da Süper Lig'i özledi" dedi. 

SAMSUNSPOR ÖZLEMİMİZİ GİDERMELİ
Samsunspor'a dair hatırasında kalan ilk olayın üzücü kaza olduğunu ifade eden Dinç, " Sonrasında Tanju Çolak, Tümer Metin, İlhan Mansız gibi isimler aklıma geliyor. Dolayısıyla Türk futboluna yaptığı pozitif anlamdaki kattığı değerler aklıma geliyor. Bu anlamda bu katkıların devam etmnesini temenni ediyorum. Bir yandan Samsunspor, Samsunspor'a olan özlemimizi geçirmesini bekliyorum. Bir taraftan da yine yeni yeniden oradan çıkacak oyuncuların büyük kulüplerde forma giymesini bekliyorum" diye konuştu. 

Mustafa TOGUR