Eskişehirli şair Kadir Kaya’nın “Duygu Seli” şiir kitabı yayımlandı.
Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyesi olan araştırmacı şair Kadir Kaya’nın yazmış olduğu Duygu Seli isimli şiir kitabı, 88 sayfadan oluşuyor. Kadir Kaya, şiirlerini adeta yaşayarak okuyor. Okurken yaptığı jest ve mimikleriyle şiirine yeni zenginlikler kazandırıyor. Şiir kitabı, Yukarısöğütönü, Gedikevi ve Gözeli köylerini geniş bir şekilde anlatıyor.
Yeni yazdığı şiir kitabındaki şiirlerinin insanı sıkmadığın ve uyumlu bir kafiye eşliğinde yazıldığını belirten Kaya; “Bütün şiirlerimi, Duygu Seli adlı şiir kitabımda topladım. Şiirlerim su misali akıp gittiği için insanı sıkmıyor. Birkaç şiirim dışında bütün şiirlerimi 11’li hece ölçüsü ile yazmaktayım. Dörtlük sonlarında kullandığım “Su gibi” redifiyle şiirlerimi adeta saf, duru, akıcı bir pınarla özdeşleştirmekteyim. Elimde bir bağlama olsaydı, tam bir halk ozanı olurdum” dedi.
EŞYODER Başkanı şair Ertuğrul Şakar da, “Şair Kadir Kaya, derneğimiz üyesi şairimizdir. Yeni yayımlanan Duygu Seli şiir kitabının içindeki şiirleri okudum. Şiirlerini beğendim, kendisini kutlarım” diye belirtti.