Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Engelsiz Yaşamevi Derneği üyelerini makamında kabul ederek “Engelsiz Kent Alanya” için kendilerine her türlü desteği vereceğini ifade etti.
Türkiye’de bir ilk teşkil eden Engelsiz Yaşamevi Derneği üyelerinin ziyaretinden memnun olduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven “Engellilerin de herkes kadar sosyal hayatın içinde olma hakkı vardır. Gönüllülük esasına göre yaptığınız bu faaliyet zor ama sonuç alındığını görünce de mutluluk verici. Yabancılarla işbirliği yaparak engelli vatandaşlarımız için böyle bir dernek kurulmuş olması, engellilerin yurt dışındaki gibi iş sahasında yer almasını sağlamak amacıyla çalışmak oldukça önemli. Böyle bir faaliyetin içinde olduğunuz için sizleri tebrik ediyorum” dedi. Kaymakam Tanrıseven, derneğin engelli üyesi Tuğba Soykan’ın yazları turizmde çalışarak kendi hayatını idame ettirdiğini öğrenince çok mutlu oldu ve kendisiyle yakından ilgilenerek keyifle sohbet etti.
DERNEK, ENGELLİLERİN SOSYAL HAYATTA DAHA FAZLA YER BULMASINI HEDEFLİYOR
Dernek başkanı Gülnur Ağca, Norveç’te faaliyet gösteren “Building Our Future” adlı dernekle işbirliği içinde kurulan Engelsiz Yaşamevi Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında Kaymakam Tanrıseven’e bilgi verdi. Türkiye’de bu konuda faaliyet gösteren ilk dernek olma özelliği gösteren Engelsiz Yaşamevi Derneğinin tek şubesi Alanya’da bulunuyor. Engelli vatandaşlarımızı toplum yaşamına adapte etme, onlara sosyal hayatta kendi ayakları üzerinde durabilecekleri eğitimi verme, hatta engellileri yeteneklerine uygun bir iş sahibi yapma hedefi taşıyan derneğin ilerleyen dönemde İzmir Narlıdere, Mersin ve Malatya’da birer şubesi daha açılacak. Derneğin temel prensibinin engellilerin bakımını üstlenmekten ziyade onlara bireysel yaşamlarını idame ettirebilecek, toplumla kaynaşmalarını sağlayacak bir eğitim vermek olduğu ifade edildi. Dernek Başkanı Gülnur Ağca, 7-12 Mart tarihleri arasında Norveç’ten gelecek engellilere “Engelsiz Kent Alanya”nın tanıtılacağını söyleyerek Kaymakam Tanrıseven’i de programa davet etti. Ziyarette Engelsiz Yaşamevi Derneği Başkanı Gülnur Ağca, Katrina Jakobsen, Emine Soykan, Şehriban Kasapoğlu, Tuğba Soykan ve bazı üyeler katıldı.