“Tecrübeli bir takım kurdunuz ve basketbolu çok seven bir şehirde görev yapıyorsunuz. Kurduğunuz takımdan memnunmusunuz?” sorusun üzerine Öztürk, “Sezon başı verimli bir hazırlık dönemi geçirdik. Türkiye Kupasında zor bir gruba düştük. Ertelenen AGÜ-Hatay maçının sonucuna göre durumumuz belli olacak. AGÜ’nün 1 sayı ile dahi kazanması bizim kupa finallerine gitmemizi sağlayacak. Lig’de de istediğimiz sonuçları aldığımızı söyleyemesem de hedefimizden uzak değiliz. Edirne ve İstanbul Üniversitesi maçlarını kazanmayı hedefliyorduk ama olmadı. diğer maçlarda oyuncularımın performansından memnunum. Bütçemiz dahilinde hedeflediğimiz takımı kurduğumuzu düşünüyorum. Ligimiz çok zor. Bu kadar kaliteli oyuncuların olacağını düşünmüyordum” ifadelerini kullandı.

Hafta içi hazırlık yapamamamız bizi olumsuz etkiliyor diye sözlerini sürdüren Canik Basketbol Başantrenörü Mehmet Can Öztürk,”Ligimizde 8 takım Avrupa Kupası oynuyor. Onlar sürekli hazır oluyor. Bize göre daha avantajlılar. Kendi evimizde oynadığımız maçlardaki iyi oyunumuzu 40 dakikaya yayamadığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Takımımız tecrübeli ve iyi bir ekip. Yeterli tecrübeye sahip olduğumuz için daha çok deplasmanda galip geliyoruz. Oynadığımız maçlarda diğer takımlara göre daha çok yerli oyunculara şans tanıdık. Yabancı kısalarımızdan istediğimiz verimi alamadık” şeklinde konuştu.

Ligde yabancı oyuncunun çok olması takımların hücum gücünü artırdığını belirten Öztürk, “Buda maçların seksenli sayılarda bitmesine neden oluyor. Biz savunmayı güçlü tutmaya çalışıyoruz. Çünkü elimizdeki oyuncuların potansiyelini biliyoruz. Biz bunun üzerine çalışıyoruz. En az sayı yiyen 5. takımız. İyi oyunumuzu 40 dakikaya yayıp yabancı kısa oyuncularımızdan istediğimiz verimi aldığımız zaman ligde orta sıralarda kendimize yer bulacağımıza inanıyorum. Çünkü biz iyi bir ekibiz ” diye sözlerini tamamladı.

SAMSUNSPORLUYUZ.COM