Daha güçlü bir PS4'ün haberleri, bir ayı aşkın süredir internette dolaşıyor ve her ne kadar bu haberler mevcut PS4 kullanıcılarını mutlu etmese de, pek çok kişi bu yeni cihazı beklemeye başladı bile. Ve şimdiden PS4.5 ve PS4K gibi isimlere alışılmış durumda.



Her ne kadar güncellenmiş bir PS4 Sony tarafından henüz doğrulanmış olmasa da, Giant Bomb bu cihaz için muhtemel bir kod ad ve özellik listesi ile yapabileceklerinin detaylarını açıkladı.
Giant Bomb'un çeşitli isimsiz kaynaklar tarafından doğrulandığını söylediği rapora göre yeni konsolun kod adı "NEO" olarak belirlenmiş ve 2.1 GHz'de (orijinal PS4'ün 1.6GHz'sine karşılık) 8 Jaguar Çekirdeğe sahip bir CPU'yu barındıracak. Ayrıca geliştirilmiş bir GPU (AMD GCN, 911MHz'de 36CU) ve geliştirilmiş RAM (6GB GDDR5, 218GB/s) de cihazın yeni özellikleri arasında bulunacak.
Ayrıca rapor, Sony'nin Ekim 2016'dan itibaren her PS4 oyununun bir "Temel mod" (base mode) ve bir "Neo Mode" ile çalışır şekilde sunulmasını isteyeceğini söylüyor ve bu şekilde oyunların her iki konsolda da çalışması mümkün olacak.
Söylenenlere göre NEO, 4K görüntü sunabilecek ancak geliştiricilerin oyunlarını 4K olarak üretmeleri istenmeyecek.
Rapora göre NEO'nun HDD alanında bir gelişme bulunmayacak ve PS4 ile aynı HDD kullanılacak.

Kaynak:Hürriyet