Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kadın cinayetlerine değinerek, “Bunları yapanlara en ağır cezaları vermek lazım. Biz bunları yapıyoruz aklımızın erdiği tüm tedbirleri alıyoruz ama ne var ki bunlar hala devam ediyor. Aklımızın ermediği sizin bildiğiniz bir şey varsa bize söyleyin onu da yapalım. Bu hepimizin meselesidir” dedi.
Küçük Sanayi BESOB Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede başarılı esnaf kadınlar ödüllendirildi. Programa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BESOB Odaları başkanları ve üyeleri katıldı.
“BURSASPOR REAL MADRİD İLE OYNASIN 2 TANE ATAR ELİ BOŞ GÖNDERİR”
Bursa’nın en büyük değerinin Bursaspor olduğunu ifade eden Arınç, “Maşallah bu sezon çok da başarılı. Başkanımız da gayretli. Ben bulunduğum yerlerden bilirim. Bir şehir takımına sahip çıkarsa başarılı olur. Çıkmazsa başarılı olmaz. Bursa’nın kendi halkı genciyle, yaşlısıyla, kadın ve erkeğiyle Bursaspor’a sahip çıkarsa o takım başarıdan başarıya koşar. Hangi maça çıkarsa çıksın arkasında Bursa var diye ona göre oynar. İsterse Real Madrid ile oynasın Bursa benim arkamda diye düşünür ve Allah’ın izniyle 2 tane atar eli boş gönderir. Bursaspor’u maddi açıdan güçlendirmeli ve manevi olarak da desteklemeliyiz. Belediyelerimiz, valimiz destek oldu. O günler geçmişte kaldı. Şimdi Bursaspor’un ciddi bir desteğe ihtiyacı var. Dünyadaki ilk 10 stadyumdan birisini Bursaspor’a kazandıran Büyükşehir Belediye, Timsah Arena’nın her şeyini Bursaspor’a devretti. Bunu başka bir Büyükşehir Belediye başkanı yapar mı bilmiyorum ama Bursaspor hastası bir başkan olan Recep Altepe bunu yaptı. 250 milyon liralık yatırım örnek alınacak bir davranıştır” açıklamasını yaptı.
“BÖYLE MUKADDES VARLIĞA VAHŞET EDENLER ARAMIZDA DOLAŞIYOR”
Kadınların, kızların çok mukaddes varlıklar olduğunu söyleyen Arınç, “Böyle bir varlığa vahşet edenlerin aramızda dolaşıyor olması bizi çok üzüyor. Öldüğü için, yaralandığı için hepimiz çok üzgünüz. Yüzüne tokat ve darbe yediğimiz için hepimiz üzgünüz. Bunları çözmemiz lazım. Bunları imkan ve fırsat vermemek lazım. Bunları yapanlara en ağır cezaları vermek lazım. Biz bunları yapıyoruz aklımızın erdiği tüm tedbirleri alıyoruz ama ne var ki bunlar hala devam ediyor. Aklımızın ermediği sizin bildiğiniz bir şey varsa bize söyleyin onu da yapalım. Bu hepimizin meselesidir. Hepimiz mutlu ve huzurlu yaşamak isteriz. Herkes birbirinin yüzünün gülmesini ister. Bu memleket eskiden böyle değildi. Sokağın ortasında anlatılmayacak vahşeti işleyen insanlar ülkede yoktu, yetişmiyordu. Ne oldu ki bize hangi değerlerimizi yitirdik ki bu vahşiler bizleri üzüyor ve mahcup ediyor. İnşallah son bulmasını temennisiyle tüm kadınlarımıza aile bağlarından kopan, korunma altına alınan tüm kadınlarımıza mutluluk diliyorum. Ölenlere rahmet diliyorum” diye konuştu.
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Bölükbaşı, “Bursaspor’umuz şu günlerde tüm camiamızı mutlu eden başarılara imza atıyor. Bildiğiniz gibi şu anda ligde dördüncü, Ziraat Türkiye Kupası’nda da çeyrek finaldeyiz. İnşallah 3 Haziran’da Bursa’da oynanacak olan finali burada oynarız. Bursaspor’un maalesef kalıcı gelirleri yok” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Arınç, başarılı kadınlara ödül verdi.