Eser AYDIN / MUŞ, ()-MUŞ'ta tarım ve hayvancılıkla uğraşan Haluk Dizdaroğlu son 20 yılda yetiştirdiği ve başarılı olan yarış atlarıyla hipodromlarda adından söz ettiriyor.
Kent merkezine 2 kilometre uzaklıktaki 1500 dönümlük çiftliğinde tarım ve besicilik yapan 3 çocuk babası Haluk Dizdaroğlu, at yetiştiriciliğinin kendisi için bir tutku olduğunu söyledi. At yetiştirmeye 20 yıl önce satın aldığı bir İngiliz tayıyla başladığını belirten Dizdaroğlu, satın aldığı bir yaşın altındaki İngiliz ve Arap taylarını Muş Ovası'nda 'kendi hallerine' bıraktığını belirtti. Bal, dut, üzüm, kavun, bıldırcın yumurtası ve organik otlarla beslediği atlarının aylık 5 bin lira masrafı olduğunu ifade eden Dizdaroğlu, 27 yarış atının olduğunu atların başta Urfa, İzmir, İstanbul'da, Elazığ'da yatışlara katıldıklarını söyledi.
Tayların kışın sıfırın altında 35 dereceye varan soğuklarda kar üstünde antrenman yaptığını, yaz aylarında da Muş Ovası’nın serin havasının tadını çıkardıklarını ifade eden Dizdaroğlu, “Muş Ovası yarış atı yetiştirmek için adeta bir cennet. Şimdiye kadar yetiştirdiğim 50’ye yakın atın birçoğu yarışlarda derece yaptı. Son olarak Saçanım, Biresengül, Dizdarağa, Saçanhan ile Dizdarbey birincilik ve ikincilikler aldılar. Yaklaşık 300 ile 400 bin liralık atları geride bıraktılar. Henüz tay iken tamamen doğal ortamda yetişen atlar yüksek rakımın da etkisiyle daha güçlü ve hızlı oluyorlar. Dede mesleği olan çiftçiliğin yanında at yetiştiriciliği de yapmak benim için ayrı bir keyif. Günümün büyük bir bölümünü onlarla ilgilenerek geçiriyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI