Sektörünün Türkiye’deki lideri Oba Makarna İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’ arasına her yıl olduğu gibi bu yılda yükselişini sürdürdü.
Oba Makarna bir önceki yıla oranla 27 sıra ilerleyerek 263.sırada yer aldı. Kamu ve özel sektördeki sanayi işletmelerine yönelik olarak ve 2014 yılı üretimden net satışlar baz alınarak düzenlenen “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” raporunda genel sıralamada 263.sırada yer alan Oba Makarna özel şirket sıralamasında da 254.sıraya yerleşti.
OBA GRUP’A BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Dünya markası olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, Türkiye’de de makarna tüketiminin arttırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, makarnanın sağlıklı beslenme için önemli olduğuna dikkat çekti. Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, İSO 500’deki yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ifade ederek, “Yarım asırdır sektörünün liderliğini sürdüren ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarların aranan markaları haline gelen Oba Makarna İSO 500’de 114 basamaklık rekor bir yükselişle 290. Sırada yerini alırken, aynı araştırmanın 2014 sonuçlarına göre de 27 sıra birden ilerleyerek 263.sırada yer aldı. Önceki yıllarda da Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırma listesinde yer alarak Anadolu Kaplanları ödül töreninde İhracatını En Çok Arttıran şirketler kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüş, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen 2013 Yılı İhracat Rekortmenleri ödül töreninde OBA MAKARNA ve İPEK YEM şirketleriyle ihracat rekortmeni ödüllerinin sahibi olmuştu. Oba Grup bünyesinde faaliyet gösteren Oba Makarna ve İpek Yem Fortune 500 Türkiye 2013 Araştırması’na göre ‘Türkiye’nin en büyük 500 şirketi’ arasında yer alarak yeri bir başarıya imza atmıştı. Geçtiğimiz aylarda Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Gaziantep Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Gaziantep’in Yıldızları Ödül töreninde iki ödül alırken TİM’in 2014 Yılı Türkiye’nin 1000 İhracatçısı Listesine de giren Oba Grup GAİB Tarafından düzenlenen İhracatın rekortmenleri ödül töreninde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından ödüllendirilmişti. Bazı araştırma şirketleri tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda da İnsana Saygı ve Altın Marka Ödülleri alan Oba Grup Türkiye’nin üreten ve katma değer sağlayan en büyük kuruluşları arasındaki yerini korurken büyüme süreciyle ilerlemeye başarıyla devam ettiriyor” dedi.