Faik KAPTAN/İSTANBUL,() İSTANBUL'un kent içi ulaşımında, ilk başladığı yıllarda  rahatlık sağlayan metrobüsler artık trafik yükünü kaldırmakta zorlanıyor. Metrobüsü yoğun olarak kullanan yolcular, özellikle Beylikdüzü-Zincirlikuyu hattında zaman zaman tıkanma noktasına geldiği gözlemlenen metrobüs hattı yerine metro hattının hayata geçirilmesini istiyorlar.

34. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'na gelenler önceki akşam metrobüs Beylikdüzü TÜYAP metrobüs durağında izdiham yarattı. Yolcular metrobüslerden indikten sonra durakların normal kapılardan çıkamadı. İzdiham nedeniyle durağın etrafındaki tel örgüler yıkıldı. Duraktaki yolcular yıkılan tel örgülerden geçti. Aynı duraktan metrobüse binecek yolcular ise saatlerce durağın boşaltılmasını beklemek zorunda kaldı. Durak etrafında park edilen seyyar satıcıların kamyonetleri ve tezgahları da kalabalığın dağılmasını geciktirdi.
35 DAKİKADAN 55 DAKİKAYA ÇIKTI
Yaşanan yoğunluklar nedeniyle sıkıntı çeken yolculardan biri, "Sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılan Avcılar, Beşyol, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler, Cevizlibağ, Zincirlikuyu metrobüs duraklarındaki insan trafiği, metrobüslerin de kuyruk oluşturmasına neden oluyor. İlk başladığı 2012 yılında Beylikdüzü’nden Şirinevlere 35 dakikada geliyordum. Şimdi sabah saatlerinde 55 dakikada gelebiliyorum. Eğer ilk duraktan biniyorsam metrobüste koltuk bulabiliyorum. Bir sonraki duraktan itibaren içeride nefes alabilecek en ufak bir alan kalmıyor, 1 saate yakın süre herkes büyük sıkıntı yaşıyor. Araçlarda ne yaşlılara, ne hamile kadınlara yer verilmiyor. Bununla ilgili uyarı anonsları da yetersiz. Ayrıca sabah saatlerinde duraklardaki kalabalık nedeniyle kuyruklarda bekleyenlerle yan taraftan girmek isteyenler arasında sık sık kavgalar da yaşanıyor" dedi. Bir başka yolcu ise, " İlk duraktan sabah saatlerinde 15- 20 saniyede bir kalkan metrobüsler de yetersiz kalıyorsa, yaşanan sıkıntının tek çözümü metro hattının bir an evvel yapılması değil mi?" dedi.

(FOTOĞRAF)