Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri’ye alınmasının hukuka aykırı olduğunu savundu.

Öztekin, yaptığı açıklamada, bu dava ile birlikte adaletin de yok edildiğini iddia etti. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın 3 sayfalık yazısı esas alınarak davanın naklinin gerçekleştirildiğini ifade eden Öztekin, “Vali, 'Ben güvenliği sağlayamam' şeklinde görüş bildirdi. Kamuoyunda bilinen pek çok dava güvenli olduğu gerekçesiyle Eskişehir’e nakledildi. Ben emniyet ve valiliğin istenirse güvenliği sağlayabileceğini düşünüyorum. İl valisinin, kolluk kuvvetlerinin en üst amiri olarak her türlü güvenlik önleminin alınmasını koordine etmesi gerekirken, birtakım varsayımlarla demokratik ve barışçıl anma eylemlerini, bu eylemleri yapanları, hatta avukatları dahi potansiyel tehlike olarak görmesi ve bu gerekçeyle görevi yapamayacaklarını bildirmesi ve adeta davanın nakli için özel bir çaba göstermesi, görev ve sorumluluktan kaçmadır” ifadelerini kullandı.

"ADİL OLACAK MI?"

Öztekin, Kayseri’deki davada keşif ve teşhisin nasıl yapılacağını sorarak şöyle konuştu:

"Bu nakilden sonra adil bir yargılama olacağına inanıyor musunuz? Dava suçun işlendiği yerden başka bir yere nakledilince delillerle, suçun iz ve eserleri ile dava arasındaki bağ koparılmaktadır. Bu davada çok ayrıntılı keşif yapılması gerekmektedir. Tanıklar buradadır, talimat yoluyla yapılacak bir keşfin ya da tanık dinlemenin sağlıklı olması mümkün değildir. Ali İsmail davası çok kapsamlı ve ayrıntılıdır. Kayseri’deki mahkeme yargıçlarının dava dosyasını okuması bile zaman alacaktır. Yargılama, davanın nakli ile gereksiz yere uzamış olacaktır."

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Davanın nakli ile birlikte adaletin de yok edildiğini iddia eden Öztekin, “Ali İsmail olayında Ali İsmail ile birlikte adalet de (kamera görüntülerinin silinmesi gibi) yok edilmeye çalışılmıştı. Eskişehir Barosu’nun fedakar avukatlarının yoğun çabaları ile maddi gerçek-adalet büyük oranda ortaya çıkarılmıştı ve tüm Türkiye adaletin yerini bulmasını bekliyordu. Davanın nakli ile maalesef adalet Eskişehir’den götürülmüştür” dedi.

Öztekin, Eskişehir Barosu olarak Kayseri’deki davanın da takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.