Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Yozgat’ta görev yapan gazetecilere bir araya gelip gazetecilerin gününü kutladı.
Desti Restoran’ta düzenlenen programa, Yozgat Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyup Coşgun, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ferhat Açkgöz, oda yönetim kurulu üyeleri ve Yozgat’ta görev yapan gazeteciler katıldı. Yozgat Kahvehaneciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyup Coşgun, gazeteciliğin zor ve fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Gazeteci, halkın gözü, kulağıdır. Gazeteci bir şehrin, bir yerin tanıtılması, eksiklerin giderilmesi, yanlışlıkların düzeltilmesi konusunda önemli görevler üstlenmektedir. Gece gündüz, yaz kış demeden sürekli görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum” dedi.
Yozgat Kahvehaneciler ve Lokantacılar Odası olarak göreve başlayalı kısa bir süre sonra 1 yılı dolduracaklarına değinen Coşgun, “Yaklaşık bir ay sonra görev süresi olarak bir yılımızı geride bırakacağız. Bu süre içerisinde ne yaptığımız noktasına geldiğimizde, geçen yıl seçimler öncesinde verdiğimiz sözleri gerçekleştirecek zeminleri hazırladık. Yozgat Kahvehaneciler ve Lokantacılar Odası olarak hizmet verdiğimiz binamızın sözleşmesi kısa bir süre sonra sona erecek. Bundan sonra kendi müstakil binamıza taşınacağız. Bunun müjdesini buradan vermek istiyorum” dedi. Göreve gelmeden önce Kahveciler ve Lokantacılar Odasının sadece bir tabela odası olduğunu vurgulayan Coşkun, “Biz aday olduğumuzda bütün odamıza bağlı bulunan kahvehaneler ve lokantaları ziyaret ettik. Birçok meslektaşımız odamızdan haberi dahi yoktu. Odamıza bir işlevsellik kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz. Yozgat’a özgü marka bir yiyecek veya içecek konusunda çalışmamız olacak. Özellikle Akdağmadeni ilçesinde yetişen Salep Ülkemizin en kaliteli salebidir. Biz bunu ya Akdağmadeni adına yada Yozgat Salebi diye tescilletmek ve üretimini artırmak için çalışacağız. İnşallah bunda da başarılı olacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gazetecilere kaz etiyle pişirilmiş pilav ve kaz eti ikram edildi.