BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, BKM Express’in son iki yılda yüzde 100 büyüdüğünü söyledi.

BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, BKM Express’in 5’inci yıl toplantısında konuştu. Yazıcıoğlu, BKM bünyesinde 1 milyon 500 binin üzerinde kullanıcıyı kapsayan BKM Express’in son iki yılda yüzde 100 büyüdüğünü söyledi.

Serkan Yazıcıoğlu, tek hedeflerinin ve misyonlarının Türkiye’de ödeme deneyimini geliştirmek olduğunu vurgulayarak, “Burada kullandığımız ulusal kavramı yalnız yürümek anlamını taşımıyor. Öncülük ve Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı yapma amacımızı ifade ediyor. Nitekim bizden sonra diğer cüzdan uygulamalarının devreye girmesi hedeflediğimiz bir amaçtı. Bu misyon yeni dijital dönemlerde de aynen devam edecek. Önümüzdeki dönemde buradaki değişim hızı daha da artacak. Dijital dünyadaki gelişmeleri, bugüne kadar olduğu gibi, ‘ödeme deneyimini’ geliştirmek için kullanacağız” dedi.

“BKM Express Türkiye’yi dijital cüzdanla tanıştırdı”

BKM Express’in tüm dünyayı etkisi altına alan dijital dönüşüm kapsamında Türkiye’yi ilk dijital cüzdanla tanıştırdığını belirten Yazıcıoğlu, “Bundan 5 yıl önce 5 işyeri, 9 banka ile yola çıktık. Her geçen yıl yeniliklerin üzerine yenilerini koyarak mobil uygulama, mağaza içi ve yüzyüze ödeme, tek tıkla hızlı ödeme ve dijital bağış işlevlerini hayata geçirdik. Teknoloji altyapımıza yaptığımız yatırımlarla işyeri entegrasyonunu 3 haftadan 5 güne indirdik” diye konuştu.

“Dijital bağışla 2,5 milyon TL STK’lara aktarıldı”

E-bağış kavramını Türkiye ile BKM Express’in tanıştırdığını söyleyen Serkan Yazıcıoğlu, “BKM Express’in e-bağış seferberliğinin ardından önceleri kredi kartı, havale ve web siteleri üzerinden ya da nakit olarak fiziksel bağış kumbaralarından toplanan bağışlar dijital ortamın kolaylık, hız ve güven avantajıyla toplanmaya başlandı. Dijital bağışla toplamda 250 vakıf ve derneğe kaynak aktarıldı. Yapılan 160 bin bağış işlemi sonucunda 2 milyon 500 bin TL’nin üzerindeki tutarda kaynak çeşitli STK’lara bağışlandı” dedi.

"E-ticaret hacmi 4 trilyon dolara ulaşabilir"

Yazıcıoğlu, 2020 yılında küresel e-ticaret hacminin 4 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini ifade ederek, dünyada şu anda 690 adet dijital cüzdan uygulamasının bulunduğunu dile getirdi.