Yönetmen ve senarist Olgun Özdemir, yeni filmi "Vicdan Ağacı"nı Kuşadası’nda çekecek. 20 Haziran’da "motor" diyecek olan filmin figüranları Kuşadası halkı arasından seçildi.
Kuşadası’nın tanıtımına katkı sağlaması beklenen Vicdan Ağacı filmi, Kuşadası Ticaret Odası’nda düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan yönetmen Olgun Özdemir, 6 aydır Kuşadası’nda yaşadığını belirterek bir yeri anlayabilmek için oranın dokusunu ve insanını çok iyi tanımak gerektiğini söyledi. Özdemir, yeni filmini Kuşadası’nda çekmeye nasıl karar verdiğini belirterek, "Bir gün Kirazlı köyünde kahvaltı ederken bir hikayeye kulak misafiri oldum ve çok beğendim. O hikayeyi yazıya dökmeye karar verdim. Yaptığım araştırmada Kuşadası’nda fazla film çekilmediğini gördüm. Uzun zaman önce Tanju Okan ve Hülya Koçyiğit bir film çekmiş. Yakın zamanda ise Çiğdem Suyolcu’nun rol aldığı, rahmetli babası Lütfi Suyolcu’nun hayatını anlatan bir film çekilmiş. Sinema’nın o şehrin tanıtımı ve ekonomisinin gelişimi için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün Mardin’de 5 dizi çekiliyor. Bu da ulusal ve uluslararası alanda kentin tanıtımına önemli bir katkı sağlıyor. Filmim için Kuşadası’nı seçmemin sebebi hem çok sevdiğim bir kent olması hem de birçok önemli merkeze yakın olmasıdır."
Vicdan Ağacı’nın konusu hakkında detay vermeyen Özdemir, filmin Adana Altın Koza Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali, Berlin Film Festivali, Venedik Film Festivali, Cannes Film Festivali ve Rotterdam Film Festivali’ni katılacağını söyledi.