Teröristlerin hendek kazdığı, barikat kurduğu, patlayıcılarla hendeklere ve yollara tuzak kurduğu Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ile Mardin'in Nusaybin, Dargeçit ve Derik ilçelerinde çalıntı tüp ihbarlarındaki artış dikkati çekiyor. Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütü PKK'nın saldırılarını artırdığı son dönemde emniyet müdürlüğüne tüp çalındığı yönünde 100'e yakın ihbarda bulunulduğu belirlendi. Söz konusu il ve ilçelerde ev ve iş yerlerinden tüp çalındığını fark eden esnaf ve vatandaşlar polise ihbarda bulunuyor.

100'E YAKIN İHBAR GELDİ

Vatandaşlar ihbarlarında, teröristlerce çalınması halinde bu tüplerin kazılan hendeklere veya yollara tuzaklanmasından ya da tuzaklanan patlayıcıların tahrip gücünün artırılması için kullanılmasından duydukları endişeyi dile getiriyor. Bu kapsamda il ve ilçe emniyet müdürlüklerine, "tüp bayisiyim, iş yerim soyuldu", "evimin balkonunda tüp vardı, çalındı", "restoran ve evlere tüp bırakırken araçtaki tüpler çalındı" şeklinde 100'e yakın ihbar yapıldığı öğrenildi.

Diyarbakır'da tüp bayisi D.B, iş yerinden çok sayıda tüpün çalındığını söyledi. "Sabah iş yerimi açtığımda tüplerin çalındığını fark ettim. Güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılarda tüplerin kullanıldığını duymuştum. Böyle bir durum olur endişesiyle hemen polise ihbarda bulundum" diyen D.B, tüplerin teröristlerin eline geçmesi halinde birçok insanın canına mal olmasından korktuğunu aktardı. Dargeçit'te de bir tüp bayisinden de 100 tüpün çalındığı belirlendi. Nusaybin'de de bazı iş yerleri ve evlerden tüp çalındığı, bu konuda polise başvuru yapıldığı belirtildi.

PKK'LILAR TÜP DEPOSUNU SOYDU

Öte yandan Mardin’in Dargeçit ilçesinde dün PKK’lılar bir tüp deposunu soydu. Yaklaşık 200 tüpün çalındığı öğrenildi. Elektriklerin kesik olduğu ilçede şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.