DSP Adana İl Başkanı Fatma Atınok, bürosunda ziyaret ettiği Aytaç Durak'a, “Partimizden aday olmanızı istiyoruz” diyerek teklif götürdü.

Altınok, ziyarette, “Her şeyden önce maruz kaldığınız hukuksuzluk sadece şahsınıza değil Adana’ya saygısızlık ve bir meydan okumadır. Adana’nın iradesini hiçe sayarak siyasi hesaplaşma yapılmamalıydı. Bu ve benzeri hukuksuzluklardan kurtulmak, iktidar hedef ve iradesi olan Demokratik Sol Parti ile mümkündür" diye konuştu.

Özellikle, yerel seçimlerde geniş halk kitlelerinin beğenisini kazanan adaylarla yola çıkmanın partilerinin yaklaşımı olduğunu ifade eden Altınok, "Sizin geçmişinizde Adana halkının parti ayrımı gözetmeden değerlendirme yaptığı görülmektedir. Bu nedenle, DSP olarak Genel Merkezimizin uygun görmesi halinde adayımız olmanızı il yönetimi adına teklif ediyorum" dedi.

“Beni onurlandırdınız. Zaten, ortak paydalarımızda fark yok” diyen Durak ise şunları söyledi:

“Güveninizden duygulandım. Şahsınızda, teşkilatınıza saygılar sunuyorum. Esasen, partinizin ilkeleri ile benim görüşlerim örtüşmektedir. Demokratik, laik, Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı, özgürlükçü ve sosyal anlayış sizin olduğu gibi, benim de temel ilkelerimdir. AKP’nin hukuksuz ve kanunsuz gidişine 'dur' diyebilmek için, birlikte tavır koymamızda hiçbir sakınca yoktur.”