MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 29 Mayıs’ta Adana’da Vatan Partisi’nin miting yapacağı meydanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsisine ilişkin seçim kurulu kararlarının ibret verici olduğunu söyledi. Yılmaz, “Erdoğan’ın Adana mitingi, yargının ne hale getirildiğinin çok net sonucudur, seçim kurullarının kararları ibretliktir. Bir siyasi partiye tahsis edilen meydan, seçim kurulları kararı değiştirilerek, apaçık siyaset yapan Erdoğan’a verilmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce ‘toplu açılış’ adı altında yaptığı mitingler aracılığı ile meydanlarda AK Parti’ye 400 milletvekili istediğini, Adana’daki mitinginin de ‘Halkla Buluşma Toplantısı’ diye kamuoyuna yansıtıldığını savunan Adana 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Yılmaz, “Seçim kurulları baskı altına alınarak, kararlar iptal edildi, değiştirildi. Son olarak Vatan Partisi’nin mitingi güvenlik gerekçesiyle iptal edildi, meydan Erdoğan’a verildi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) toplu açılış adı altında tören yapılmasına dair yasağı da 28 Mayıs’ta başladı. Şimdi, Erdoğan Adana’ya gelecek, toplu açılış yerine ‘halkla buluşma toplantısı’ adı altında yine tüm devlet imkanlarını kullanarak siyaset yapacak. YSK’nın yasağını da bu yöntemle delmiş olacak. Seçim kurullarının yanı sıra Adana Valiliği başta olmak üzere milli eğitim, emniyet müdürlüğü gibi ne kadar müdürlük varsa hepsinin internet sitesini tıkladığınızda karşınıza Erdoğan’ın miting ilanı çıkıyor. Devlet kurumlarının bahçelerindeki panolar da Erdoğan’ın miting afişleriyle donatılmış durumda. Milli Eğitim başta olmak üzere öğretmeninden öğrencisine, devlet kurumlarının personeline Erdoğan’ın mitingine gitmeleri için talimatlar veriliyor” diye konuştu
Erdoğan’ın ‘toplu açılış’ adı altında il il dolaşıp, mitingler yapmasının Anayasa’ya ve TBMM’de ettiği yemine aykırı olduğunu tekrarlayan Yılmaz, tepkisini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanı TBMM’deki yemininde ‘Bütün partilere eşit mesafede olacağıma, devletin kurum ve kuruluşlarının uyum içinde çalışmasını sağlayacağıma ve tarafsız olacağıma, namusum ve şerefim üzerine ant içerim’ diye yemin etti. Ama seçim sürecinde gördük ki; devlet imkanlarıyla mitingler yapıp, AKP’ye 400 milletvekili istiyor, yeminini çiğniyor. Bizim de hakkımızı yiyor, milletimizin de hakkını yiyor. Ben hakkımı helal etmiyorum, bu millet de hakkını helal etmiyor.”
Erdoğan’ın sözünü ettiği başkanlık sistemini de sert dille eliştiren Yılmaz, “Sayın Erdoğan, başkanlık diyor, başka bir şey demiyor. Erdoğan’ın dayattığı başkanlık; tek adamlık, diktatörlüktür. Bunun en acı örneklerini Irak’ta, Suriye’de ibretle görüyoruz. Irak’ta Saddam Hüseyin yıllarca tek adam olarak ülkeyi yönetti. Baskı ve zulüm rejiminin sonucunda Irak’da her gün Müslüman kanı oluk oluk akıyor. Suriye’de başkanlık babadan oğula geçti. Esad rejimi de bugün Suriye’yi kırk parçaya böldü. Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Erdoğan’ın dayattığı başkanlık sistemi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırmak, Türk Milleti’nin bölmek demektir. Türkiye uçurumun eşiğine getirilmiştir. Ama ben inanıyorum ki; aziz milletimiz buna izin vermeyecektir.”