Şahinbey Belediyesi tarafından açılan Yaz Spor Okulu’na kayıt yaptıran öğrenciler masa tenisine büyük ilgi gösteriyor.
Şahinbey Belediyesi tarafından açılan yaz spor okullarında voleybol, futbol, yüzme, satranç, tekvando, halkoyunları, basketbol, karate ve masa tenis branşlarında eğitim gören sporculara özgü sosyal etkinlik ve aktiviteler hız kesmeden devam ediyor.
Masa tenisi öğrenmek için kayıt yaptıran öğrenciler, Güneykent Mahallesi’nde bulunan Şahinbey Spor ve Eğitim merkezinde profesyonel eğitimciler eşliğinde masa tenisi öğreniyor. Masa tenisi branşına 230 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyleyen Masa Tenisi Eğitmeni Halil Çınaroğlu, masa tenisinin birebir eğitim ile ilerleyeceğini söyledi. Şahinbey Spor ve Eğitim Merkezi’nin geniş imkanlara sahip olduğunu söyleyen Çınaroğlu, “Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan bu tesis Türkiye’ye örnek olacak büyüklükte. Eğitimlerde kullandığımız masalar uluslararası standartlarda masalardır. Yine kullanılan malzemelerde uluslararası standartlara uygundur. Böyle bir tesisin yapılmasını sağladığı için öncelikle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz. Çocuklarımız sokaklarda oynayacağına bu tesislerde eğitim alarak sporcu kimlik kazanıyor. Bunun yanı sıra masa tenisi sporu kalp kaslarını geliştirmeye yardımcı bir spor dalıdır. Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına masa tenisinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Tesiste eğitim gören çocuklar da masa tenisinin çok eğlenceli ve hareketli olduğunu söyleyerek, kendilerine bu imkanları sunan Şahinbey Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkürlerini ettiler.