Yüksel BALCI/ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki PTT'de dağıtım elemanı olarak işe başlayan 23 yaşındaki Tuğçe Boyar, 1 gün içerisinde yaklaşık 35 noktayı ziyaret ederek mektup ve tebligatları sahiplerine ulaştırıyor.
Ödemiş'te Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı kazanarak 2 ay önce işe başlayan genç postacı Tuğçe Boyar, ilçenin tüm sokaklarını adım adım gezerek mesleğini büyük bir titizlikle yürütüyor. Kadın postacı olarak ilçede dikkat çeken Boyar, işinin yorucu olduğunu, ancak çok severek yaptığını dile getirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi Lojistik Bölümü'nden mezun olan Boyar şunları anlattı:
"Ödemiş'te Fevzipaşa, Hürriyet, Saraçoğlu, Kanuni, Gazi caddeleri ve Sefa Sokak'ta yaya olarak dağıtım yapıyorum. Büyük bölümü mektup ve tebligatlardan oluşan yaklaşık 15 kilo ağırlığında gönderiyi her gün sahiplerine ulaştırıyorum. Her gün yaklaşık 35 farklı yere mektup bırakıyorum. Genellikle olumlu tepkiler alıyorum. Beni stajyer sanıyorlar. Kapıyı açtıklarında şaşkınlıkla, 'Ödemiş'te bayan postacı da mı varmış' diyen oluyor. Bayanların her yerde çalışıp, başarılar kazanabileceğine bir örnek oluşturmak istiyorum."  TEK KADIN POSTACI
Ödemiş genelinde dağıtım yapan 19 personelin içerisinde Tuğçe Boyar'ın tek kadın olduğunu belirten Ödemiş PTT Müdürü Taner Kapakçı, meslektaşlarının büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi. Kapakçı, "Bir kadın olarak bu işi yapmayı seçen genç arkadaşımız, hizmetlerimize ve kurumun bakış açısına yeni bir anlayış getirmiştir. Onun başarılı olacağına inanıyorum" dedi.
Hemcinsini yaptığı iş nedeniyle takdir ettiğini söyleyen Ödemişli Selin Göktaş da, "Onu ilk gördüğümde şaşırdım. Kendimi onun yerine koyduğumda, bu işin zor olacağını ve yapamayacağımı düşündüm. Genelde postacılar bisiklet ya da motosikletle gezerlerken, kendisi yaya olarak yapıyor. Tüm adresleri ezberlemesi de dikkatimi çekti" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI