Ali DANAŞ-Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, İstanbul Başakşehir ile golsüz berabere kaldıkları maçın adil bir sonuçla tamamlandığını belirterek, "İki puan kaybettik, hayal kırıklığına uğradık" dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilic, şunları söyledi:

"Maç, adil bir sonuçla tamamlandı. Kazanabilirdik, onlar da kazanabilirdi. Rakip kontratakta iyi oynadı ve savunmayı iyi yaptı. Bazı pozisyonlar yakaladık ama değerlendiremedik. İki puan kaybettik, hayal kırıklığına uğradık. Birçok maç oynadık ama Fenerbahçe karşılaşmasından sonra iki haftalık milli takım arası vardı. Ondan sonraki arada maça çıktık. İstanbul Başakşehir iyi organize olan takım. Rakibe çok pozisyon veren bir takım değil, çok gol yiyen bir takım değil. Onların özellikle kontra atakta bazı oyuncuları bizimkilerden daha canlı göründü. Bu akşamki sorun fizik kondisyonla ilgili değildi. Sorun, önde yeterli kaliteyi koyamamamızdı. İyi antrenmanlar yaptık, sağlam durumdaydık. Milli takımdan da oyuncular sağlam döndü."

Slaven Bilic, penaltı pozisyonuyla ilgili de, "O pozisyon bana da penaltı gibi geldi. Rakibin kolu doğal açık pozisyonda değildi. Hakemi suçlayamam. Oyunun akıcı şekilde gitmesini sağladı. Biz kazanamadıysak kesinlikle bununla ilgili suçlayamam" ifadesini kullandı.

Hırvat teknik adam, Fenerbahçe kafilesine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili de şunları söyledi:

"Bu haber, olay sadece Türkiye'de değil, tüm Avrupa'da ve dünyada şok etkisi yarattı. Birçok telefon aldım. Arayanlar da sporla ilgili gazeteciler değil, siyasetle ve gündem meseleleriyle ilgilenen gazetecilerdi. Büyük üzüntü yarattı. Burada konuşulan senaryolar gerçekten ürkütücü hale geliyor. Şoför ve ailesi için üzgünüz. Otobüste bulunan oyuncular, teknik ekip ve destek ekibi için üzgünüz. Futbolla yakından uzaktan alakası yok. Desteğimiz onlarla beraber. Korkmalarını ve kendilerini güvende hissetmemelerini doğal karşılıyorum."

Siyah beyazlı takımın futbolcusu Tomas Sivok, ligin en organize oynayan ekiplerinden birine karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bu maçtan hayal kırıklığıyla ayrılıyoruz. Sadece bir puan kazanabildik. Rakibimize de saygı duymak ve onları tebrik etmek gerekiyor. Ligde belki de en organize oynayan takım. Bu takıma karşı gayet iyi oynadık, iyi mücadele ettik. Pozisyonlarımız var, verilmeyen bir penaltı var. Ancak girdiğimiz pozisyonları değerlendiremeyince, maalesef buradan beraberlikle ayrılmak durumunda kalıyorsunuz" dedi.

Kendi performansıyla ilgili bir soru üzerine Çek futbolcu, "Kendi performansımı yorumlamak bana düşmez. Yorumu izleyicilere bırakmak durumundayım" derken, şampiyonluk yarışında son 8 haftaya girildiğinin hatırlatılması üzerine, "Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Şuna kesinlikle inanıyorum ki üstümüzdeki iki rakip de önlerindeki bütün maçları kazanamayacak. Lig çok dengeli, zirve mücadelesi çok çekişmeli gidiyor. Daha önümüzde oynayacağımız çok maç var. Galatasaray ile deplasmanda oynayacağımız maç da var. Dolayısıyla henüz kaybedilmiş bir şey yok. Gidecek çok yolumuz var" ifadesini kullandı.

Sivok, Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan silahlı saldırıyla ilgili de şunları söyledi:

"En azından kendi adıma, korku ya da tedirginlik diye en ufak bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim. Burası son derece güvenli bir ülke. Eşim burada olmaktan çok memnun. Hatta eşim, futbol kariyerimi burada sonlandırmamı istiyor. Burada yaşamaktan o kadar mutlu ki... Burada yaşananlar dünyanın her yerinde olabilir. Örneğin Çek Cumhuriyeti'nde bile birinin sokağa çıkıp silah sıkması mümkün. Dolayısıyla biz, şu an şahsen en ufak bir tedirginlik hissetmiyoruz."

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI: "BEŞİKTAŞ'I İYİ ANALİZ ETTİK VE DOĞRU UYGULADIK"

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Beşiktaş ile aynı düzeyde mücadele verdiklerini ifade ederek, "Beşiktaş'ı iyi analiz ettik ve doğru uyguladık. Beşiktaş'ın 40. dakikada Sosa ile pozisyonu var. Rakip kadar şut attık, pozisyona girdik. Deplasman gözüken, önemli ve sahada düzeni olan takıma karşı, dengeli oynamak, bir puan almak ve Avrupa yolunda rakipler puan kaybetmişken dördüncü olmak önemliydi" diye konuştu.

Avcı, penaltı pozisyonuyla ilgili de, "Pozisyonu içeride gördüm. Yalçın'ın eline çarpan top bana göre penaltı değil.

Ona bakarsanız iki de sarı kart var" dedi.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş taraftarının kendisine yönelik tepkisine de değinerek, "Sürü psikolojisi. Beşiktaş ailesi içinde çok dostum var, hayatı paylaştığım insanlar var. Küfür de yok. Alıştım, normal karşılıyorum" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırının takımdaki yabancı oyuncuları nasıl etkilediği konusunda Avcı, şunları söyledi:

"Özellikle futbol ailesi içinde çok olumsuzluklardan canımız sıkılıyor. Bazen antrenmana çıkacak enerjimiz olmuyor. Bu bir tutku, bu bir aşk. Ailenin içindekiler de olumsuzluğu olumluya çevirecektir. Oyunculardan olumsuz bir şey gelmedi. Yurt dışındaki algı kötü oldu. Umarım değişir."

Silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe Kulübü'ne "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Abdullah Avcı, uluslararası alanda başarı kazanan Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank voleybol takımlarıyla, Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı'nı kutladı.

Avcı, PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'yu da yakından takip ettiğini ve ortaya koyduğu organizasyonla güzel şeyler yaptıklarını ifade etti.